Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:678476
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.01.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Esmu Dzejnieku asociācijas biedre un šodien vēlos runāt par mums arvien aktuālāko tēmu – dzejas piemērotība mūsdienām – dzeju un tās kvalitāti. Mēs visi esam lasītāji, tomēr ne vienmēr apzināmies, kādu literatūru lasām. Jēdzieni dzeja un kvalitāte pēdējā laikā ir izraisījuši asas diskusijas saistībā ar “Dzejas fabriku”.
“Dzejas fabrika” ir vieta, kur jau trīs gadus top ļoti pieprasīta dzeja. Fabrikā izdoto darbu popularitāte un atpazīstamība palielinās ar katru gadu un pat mēnesi. Tajā strādā dzejnieki, kuru skaits uz doto brīdi ir tieši 20.
Lasītāji zina, ka pirms vairākiem gadiem bija plašs, publisks konkurss, par to, kuri literāti šajā fabrikā varēs strādāt un dzejot. No kandidātiem tika izvēlēti tie, kuru dzeja visvairāk patika lasītājiem, un kuri spēja visātrāk piemēroties lasītāju vēlmēm. Tagad šajā fabrikā izdotā dzeja ir izraisījusi diskusijas starp Ētikas padomi, Dzejnieku asociāciju un Dzejas atbalstītāju klubu.
Šīs runas mērķis ir apskatīt un izvērtēt iesaistīto pušu argumentus, nonākot pie secinājumiem un tālākās rīcības ieskata.
Dzejas atbalstītāju kluba pārstāvju nostāja ir - šāda “Dzejas fabrika” vērtējama no dažādiem aspektiem, kas tādējādi norāda uz argumentiem ne tikai par, bet arī pret to. Lasītājam ir nepieciešama aktuāla dzeja, kas vienlaicīgi iekļautu kvalitāti un atbilstību laikmetam. Šī dzeja ir neapšaubāmi atbilstoša mūsdienu laikmetam, tomēr kvalitāte ir vērtējama atkarībā no tā, ko definē ar pašu terminu “kvalitāte”.
Ētikas padome uzskata, ka “Dzejas fabrika” ir lēts kantoris, kas klonē zemas kvalitātes dzeju un līdz ar to norāda uz lasītāju ētikas zemajām prasībām un līmeni. Šādā veidā dzejnieki ražo produktu, nevis raksta dzeju iedvesmas brīžos, kad mūza pie viņiem ir atnākusi.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1166152
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register