Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:209997
 
Evaluation:
Published: 17.11.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kad lielāko pasaules valstu iedzīvotājus lūdza atbildēt uz jautājumu «Kurš no emocionālajiem stāvokļiem jums izraisa vislielāko diskomfortu?», gandrīz vai visos gadījumos atbilde bija viena — BAILES. Arī no dzīves… Arī no nāves… Kāpēc tad cilvēkam jābaidās no nāves, ja viņam ir tik baisi dzīvot? Paradokss! Varbūt bailes izraisa pašas…bailes?
Zinātnieki konstatējuši, ka bailes no dzīves izraisa pats piedzimšanas moments — spilgtā gaisma, savādie trokšņi, tik neviesmīlīgā uzņemšana: tikko piedzimušam jau uzšauj pa dupsīti un liek bļaut, sak, parādi, nu, kāda ir tava balstiņa!
Bailes no nāves cilvēkos izraisa nepārdomātu pārtikas produktu lietošana; konstatēts, ka veģetārieši ir psiholoģiski stabilāki un tik ļoti nepakļaujas stresam. Domā, ka dzīvnieka pirmsnāves bailes tiek nodotas cilvēkam, lietojot ar tām «inficētu» gaļu.
Lai apzīmētu bailes , visai bieži mūsdienās tiek lietots specifiski medicīniskais termins «fobijas» - bailes no kādas do­mas, parādības, situācijas u. c., bet tas lietas būtību principiāli nemaina: bailes ir un paliek bailes.
Pasaulē tiek veikti nopietni mēģinājumi tās klasificēt. Ir atklāts, ka dažādu veidu bailes (bailī­gums) ir viens no iekšēji ap­spiestajiem un viens no visbiežāk sastopamajiem cilvēka psiholoģis­kajiem aizsargmehānismiem. Ja tās nav efektīvi pārvarētas, bailes ar laiku var izraisīt visai nopietnus veselības traucējumus. Parasti šajā gadījumā tiek pieminētas depresija, ši­zofrēnija, neiroze un histērija. Bet tās būtībā ir šo personības apslēpto problēmu sekas — ārstu noteiktās diag­nozes, kurām jāatrod cēloņi. Visbiežāk tie ir individuāli. Bailes ir viens no tiem pavadoņiem, kas iet blakus cilvēkam no viņa dzimšanas līdz nāvei.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1118013
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register