Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:612701
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Šīs plāns ir izstrādāts sekojošai mērķa auditorijai – sievietes un vīrieši vecumā no 40 līdz 60 gadiem, kuriem nesen (līdz 2 nedēļām atpakaļ) ir noteikta diagnoze – esenciālā hipertensija I vai II pakāpes. Visi pacienti regulāri ārstējas pie sava ģimenes ārsta, viņiem ir noteikta adekvāta medikamentozā terapija (kam ir vajadzība) un viņi ir nosūtīti apmācībai par savu saslimšanu.
Apmācāma grupa līdz 10 cilvēkiem vai individuāla apmācība. Apmācības ilgums – 1 diena (1 lekcija un divas praktiskas nodarbības ar pārtraukumiem)
Apmācības saturs:
1. Izglītojošā lekcija par esenciālo hipertensiju, slimības cēloņiem, norisi un ārstēšanu. Asinsspiediena kontrolēs nepieciešamība. Dzīvesveida nozīme hipertensijas ārstēšana.
2. Praktiskā nodarbība – apmācība kā pareizi mērīt asinsspiedienu. Dažādi tonometri, to atšķirības un pielietošanas īpatnības.
3. Praktiskā nodarbība – katrs mēģina noteikt, kā vajadzēs mainīt savu dzīvesveidu un paradumus, lai kontrolētu hipertensiju; mēģina apzināties riska faktorus un plānot ceļus, kā tos var novērst.
Lekcijas plāns
Definīcija: esenciālā hipertensija ir slimība, kuras izpausmes ir saistītas ar arteriālā asinsspiediena paaugstināšanos un svārstībām diennakts laikā. Esenciālā hipertensija nav simptomātiskā – tās rašanās nav saistīta ar citu orgānu bojājumiem vai disfunkcijām. Esenciālās hipertensija cēloņi īsti nav skaidri vēl joprojām. Zinātnieki iz noteikuši vairākus riska faktorus, kas pie zināmas predispozīcijas var sekmēt esenciālās hipertensijas attīstību.


Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register