Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:296670
 
Evaluation:
Published: 06.12.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Anotation    3
  Ievads    5
1.  Pārtika    6
1.1.  Tās nozīme    6
1.2.  Pārtikas uzglabāšana    6
2.  Pārtikas piedevas    7
2.1.  E vielas apzīmējums    7
2.2.  E vielu nozīme    7
2.3.  E vielu iedalījums    9
3.  Pārtikas piedevu lietošana    12
3.1.  Pārtikas piedevu lietošanas regulējumi ES, pasaulē un Latvijā    12
3.2.  Pārtikas piedevu ierobežojumi skolās    12
4.  Pētnieciskā daļa    16
4.1.  Vidusskolēnu uzskati par E vielām    16
4.2.  Vidusskolēnu ikdienas uzturā lietotie pārtikas produkti    17
4.2.1.  Maizes izstrādājumi    18
4.2.2.  Desa    20
4.2.3.  Siers    21
4.2.4.  Jogurts    22
4.2.5.  Margarīns, sviests    24
4.2.6.  Pārtikas konservi    25
4.2.7.  Brokastu pārslas    26
4.2.8.  Gāzēti, saldināti dzērieni    27
4.2.9.  Saldumi, našķi    29
  Secinājumi    32
  Izmantotās literatūras saraksts    33
Extract

SECINĀJUMI
1. E vielas atvieglina mūsu dzīvi, taču to lietošanā pastāv arī risks.
2. E vielas tiek stingri kontrolētas, veicot regulāras pārbaudes.
3. Vairums uzskata, ka konservanti nosaukti E vielu vārdā. Savukārt ražotāji izmanto patērētāju slikto informētību reklāmas nolūkos, izmantojot frāzi „nesatur konservantus”.
4. Lielākā daļa skolēnu ir slikti informēti par E vielām, un viņi tām nepievērš uzmanību.
5. Apskatītajos produktos dominē veselībai nekaitīgas E vielas, kas nozīmē, ka vidusskolēni pārsvarā lieto kvalitatīvus produktus.
6. Izpētīto pārtikas produktu analīze liecina, ka vidusskolēni neapzināti savā uzturā neiekļauj neveselīgus produktus.
7. Visvairāk bīstamo vielu mēs uzņemam ar gaļas konserviem, gāzētiem, saldinātiem dzērieniem un čipsiem.

Priekšlikumi:
Vidusskolēni varētu:
1. Noorganizēt jaunāko klašu skolēniem izglītojošu spēli par E vielām un pārtikas produktiem.
2. Noorganizēt pamatskolai informatīvi izglītojošu pasākumu par E vielām un veselīgu uzturu.
3. Palīdzēt klašu audzinātājiem novadīt audzināšanas stundu par E vielām, kurā kā uzskatāmi piemēri varētu būt skolēnu iecienītākie pārtikas produkti.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register