Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:346336
 
Evaluation:
Published: 12.04.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 14 units
References: Not used
Extract

9. Nobeigums
Lai gan ar likumu ir noteikts, ka pārtikas piedevu pievieno tikai tajos gadījumos, kad tā patiešām ir nepieciešama, lai produktam nodrošinātu nepieciešamās īpašības, un piedevas pievienošana nedrīkst maldināt patērētāju par konkrētu pārtikas produktu, es tomēr uzskatu, ka mēs, kā patērētāji, tiekam maldināti. Reizēm E-vielu nosaukumi uz produktu marķējumiem ir rakstīti tik sīkiem burtiņiem, ka, pat gribot, tikai retais to var izlasīt. Protams, ka ir tādas piedevas, kuras produktos ir atrodamas dabīgi, un kuras nav kaitīgas cilvēka veselībai, taču nav daudz cilvēku, kuri par to interesētos. Pati personīgi, iepērkoties veikalā, cenšos pirkt produktus, kuriem pēc iespējas mazāk ir pievienotas pārtikas piedevas un kuri ir dabīgas izcelsmes. Domājot par maizi, kas ir ikdienas produkts, man tomēr gribētos ēst reālu pārtiku, nevis kaut kādas pussintētiskās, sintētiskās E-vielas. Manuprāt, ir arī pārāk maz informācijas par pārtikas piedevu pievienošanu, lai to varētu lasīt vienkāršie patērētāji, kuri vairāk uzmanību pievērš pārtikas cenai, termiņam un etiķetes noformējumam nevis tās kvalitātei. No ražotāja viedokļa tas ir ļoti izdevīgi, ka patērētāji nav tik izglītoti pārtikas piedevu jomā. Tas viņiem pavērš lielākas iespējas, palielina ražojamā produkta apjomu, kas arī palielina ražotāja peļņu. Ražotājam ir iespējas palielināt ražotā produkta apjomu, veidot jaunus produktus. Ir vēl daudz citu iespēju, kuras ražotājs var izmantot savā labā. Domāju, ka, ja patērētājus vairāk izglītotu par pārtikas piedevu ietekmi uz veselību, tad lēnām mainītos arī ražotāja attieksme pret patērētāju, un mainītos pārtikas produktu pieprasījums. Cilvēki sāktu vairāk domāt par to, kādu pārtiku iegādājas, kādu ēd paši un kādu dod saviem bērniem. Uzskatu, ka pētījumi pārtikas piedevu nozarē turpinās attīstīties un katru gadu uzzināsim ko jaunu. Man būtu ļoti interesanti, kā pārtikas ražotāji, kuri lielos daudzumos pievieno E-vielas, kritiski novērtētu savu produktu, un vai viņi gribētu to ēst paši, un vai savu produktu gribētu dot saviem bērniem. Manuprāt, manas izpētītās pārtikas piedevas ražotāji turpinās pievienot pārtikas produktiem arī nākotnē, ja vien neparādīsies kādi pētījumi, kuri šīs piedevas aizliegs.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1353505
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register