Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:351288
 
Evaluation:
Published: 05.02.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Anotation    4
  Ievads    5
1.  Literatūras apskats    6
1.1.  Tauki    6
1.2.  Tauku bojāšanās    7
1.2.1.  Autooksidācija    7
1.2.2.  Esteru saišu hidrolītiska šķelšana    8
1.2.3.  Tauku oligomerizācija    8
1.3.  Pārtikas tauki    9
1.3.1.  Augu tauku iegūšana    9
1.4.  Trans-taukskābes    10
1.4.1.  Trans-taukskābju kaitīgā iedarbība    10
2.  Eksperimentālā daļa    11
2.1.  Tiešā ekstrakcija ar Soksleta aparātu    11
2.2.  Tauku ekstrakcija izmantojot magnētisko maisītāju    12
2.3.  Tauku atdalīšana no šķīdinātāja ar rotācijas ietvaicētāju    13
2.4.  Peroksīdskaitļa noteikšana ar Vīlera metodi    14
2.5.  Trans-taukskābju daudzuma noteikšana ekstrahētos taukos    15
2.6.  Datu apstrāde    16
2.7.  Rezultātu analīze    18
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra un avoti    20
  Pielikums    21
Extract

Secinājumi
1. Veicot pētniecisko daļu tika konstatēti šādi fakti:
1) produktiem, kuri apstrādes procesā tika karsēti taukos, atklājās augstāks peroksīdskaitlis nekā produktiem, kuru pagatavošanā karsēšana taukos netika izmantota;
2) produktos, kuros teorētiski jābūt visvairāk trans-taukskābēm (tajos uzrādījās lielākais peroksīdskaitlis), to ir maz;
3) ja taukus no pārtikas produktiem ekstrahē, izmantojot magnētisko maisītāju, tad ir iespējams iegūt precīzākus trans-taukskābju analīzes rezultātus, jo, ekstrahējot ar Soksleta aparātu, trans-taukskābju procentuālais daudzums var paaugstināties.
2. Hipotēze - ja tiks analizēti pārtikas produkti, kuru sastāvā ir tauki vai margarīni, un, ja produkts iegūts augstās temperatūrās, tad to sastāvā ir trans-taukskābes, jo no šķidriem taukiem iegūstot cietus taukus, kā arī taukus termiski apstrādājot, notiek taukskābju struktūras izmaiņas – apstiprinājās.
3. Visos izvēlētajos pārtikas produktos trans-taukskābju procentuālais daudzums nepārsniedz Eiropas Savienības valstīs rekomendētos daudzumus. Tas nozīmē, ka izvēlētos pārtikas produktus var droši lietot ikdienas uzturā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register