Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:374808
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.04.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    4
  Ēka un iekārtojums    4
  Telpas, kur pagatavo pārtiku    4 – 5
  Ūdens apgāde    5
  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    5
  Apgaismojums    6
  Ventilācija    6
  Ģērbtuves un tualetes    6
  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    6 – 7
  Iekārtas un darba rīki    7
  Personāla higiēna    8
  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    8
  Pārtikas atkritumi    9
  Secinājumi    10
  Pielikums    11
Extract

Šis uzņēmums ir slēgta tipa sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums pirmskolas izglītības iestādē. Gatavojot šo darbu uzzināju daudz jauna, kas būtu jāmaina šajā uzņēmumā. Šī praktiskā darba mērķis ir izpētīt uzņēmumu no higiēniski sanitārā viedokļa. Jāizpēta vai uzņēmums atbilst valsts likumos noteiktajām labas higiēnas prakses vadlīnijām, vai tā darbība ir higiēniska un droša.
Pirmskolas ēdināšanas uzņēmumā ēdināšanas organizēšanai tiek noteiktas sekojošas prasības.
Ārstniecības persona un iestādes vadītāja izstrādā ēdienkarti vienai nedēļai.
Ēdināšanu organizē saskaņā ar izstrādāto ēdienkarti atbilstoši veselīga uztura principiem.
Iestādes neizplata:
1.dzērienus un cukura konditorejas izstrādājumus, kuriem pievienotas krāsvielas E102 (tartrazīns), E104 (hinolīna dzeltenais), E110 (saulrieta dzeltenais FCF, oranždzeltenais F), E120 (košenils, karmīnskābe, karmīni), E122 (azorubīns,karmoizīns), E124 (kumačs 4R, košenila sarkanais A), E127 (eritrozīns), E129 (alūrasarkanais AC), E131 (patentzilais V), E132 (indigotīns, indigokarmīns), E133 (briljantzilais FCF), E142 (zaļais S), E151 (briljanta melnais BN, melnais PN), E155(brūnais HT) un saldinātājus E950 (acesulfāms K), E951 (aspartāms), E952(ciklāmskābe un ciklamāti), E954 (saharīns un tā sāļi);
2. dzērienus un cukura konditorejas izstrādājumus, kuriem pievienoti konservanti, kofeīns un aminoskābes;
3. pārtikas produktus, kuri satur 1,25 g vai vairāk sāls uz 100 g produkta vai 0,5 g vai vairāk nātrija uz 100 g produkta, izņemot pārtikas produktus, kurus izmanto kā izejvielu ēdiena pagatavošanai izglītības iestādes ēdināšanas blokā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register