Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:535293
 
Evaluation:
Published: 19.03.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Par pilnvērtīgām olbaltumvielām sauc tādas olbaltumvielas, kurās ir visas neaizstājamās aminoskābes. Pilnvērtīgās olbaltumvielas satur gaļa, zivis, piens, olas. Uztura olbaltumvielas, kas nesatur visas neaizstājamās aminoskābes, sauc par nepilnvērtīgām olbaltumvielām. Tās galvenokārt ir augu valsts olbaltumvielas. Rīsu, kukurūzas un kviešu pārtikas produktos trūkst lizīna. Rīsos trūkst arī treonīna, kukurūzā – triptofāna. Pupās, zirņos un citos pākšaugos ir gandrīz visas neaizstājamās aminoskābes, trūkst vienīgi metionīna. Veģetāriešiem ir jāuzņem augu valsts produktos iztrūkstošās aminoskābes ar pienu un olām. Brīvo aminoskābju fonds organismā ir ≈35g. Brīvo aminoskābju koncentrācija asinīs ir 35 – 65 mg/dl. Pieaugušiem cilvēkiem proteīnu masa ir ≈15kg. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register