Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:568057
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.05.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma plānojums    4
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēka un iekārtas    4
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    5
2.  Ūdens apgāde    6
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    7
4.  Apgaismojums    7
5.  Ventilācija    8
6.  Ģērbtuves un tualetes    8
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    9
8.  Iekārtas un darba rīki – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām    10
9.  Ražošanas higiēnas prasības    10
10.  Personāla higiēna    12
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    14
12.  Pārtikas atkritumi    15
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Extract

1. Uzņēmuma plānojums
1.1. Higiēnas faktori
Ēdināšanas uzņēmums jeb restorāns atrodas Rīgas centrā, viesnīcas 1. stāvā. Apmēram 100 metru rādiusā viesnīcai atrodas nakts klubs, viens no skaistajiem Rīgas parkiem, nelieli veikaliņi, kā arī dzīvojamās ēkas.
Tā kā viesnīca atrodas Rīgas centrā, tad apkārtnes ceļi ir lieliskā kārtībā, jo tai blakus iet Brīvības iela, kur jebkurā diennakts laikā ir diezgan „dzīva” satiksme un pati iela ir viena no svarīgākajām un pazīstamākajām Rīgā.
Tā kā restorāns atrodas viesnīcas telpās, tad es aprakstīšu tieši viesnīcas apkārtni. Viesnīca celta uz smilts un izmantots ir dzelzsbetons. Pēc standarta ēkai vajadzētu būt apmēram 40% un pārējam zaļajai zonai, bet neskaitot parku zaļās zonas viesnīcas teritorijā nav un arī pats parks īsti nepieder pie viesnīcas.
Viesnīcā ir ierīkota centralizēta ūdensvada un kanalizācijas sistēma.

1.2. Ēka un iekārtas
Ēka ir celta no dzelzsbetona, tā siltuma vadāmības koeficients ir 1,4, ēka ir bez redzamām arējām plaisām. Logu ailes ir no plastikāta. No tāluma šķiet, ka visa ēka sastāv tikai no logiem. Restorāna zāle ir uz dienvidiem un virtuve tieši kā jābūt – uz ziemeļiem. Ziemā restorāna telpā vidēji ir 20 oC, vasarā - 21 oC
Saimnieciskajā pusē ēkai nav neviena žoga, jo tur pat ir citas dzīvojamās ēkas, un žogs manāmi traucētu piekļūšanu ēkai, vai traucētu satiksmi, kā arī tādā gadījumā nebūtu kur novietot to tūristu autobusus, kas izvēlējušies apmesties viesnīcā.
Restorānam ir noslēgts līgums ar dezinsekcijas, dezinfekcijas un deratizācijas firmām, Latvijā pavisam ir 79 licenzētas dezinsekcijas, dezinfekcijas un deratizācijas firmas un ikviena no tām piedāvā visus šos pakalpojumus, tā ka atsevišķi nolīgts katram grauzēju un kukaiņu apkarošanas veidam nav nepieciešams.
Restorānam ir noslēgts līgums arī ar atkritumu firmu par regulāru atkritumu izvešanu, precīzāk līgums ir noslēgts ar viesnīcu, bet gan viesnīcas, gan restorāna atkritumu konteineri visi atrodas vienuviet, un tos izved viena firma. Atsevišķi tiek izvesti atkritumi, kas sadalīti pa veidiem – plastmasa, papīrs, stikls – tos izved cita firma, reizi 3 dienās.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register