Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:573544
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.04.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Zinātne par pareizu uzturu    3
2.  Dabiskās atveseļošanās princips    5
3.  Karstie dzērieni ziemas aukstumā    7
3.1.  Karstie dzērieni    8
4.  Organisma attīrīšana no sārmiem    9
5.  Uztura ieradumu maiņa gadsimtu gaitā    10
6.  Uztura bagātinātāji    11
7.  Veselīgs dzīvesveids    14
8.  Veselīga uztura pamatnoteikumi    17
  Secinājumi    19
  Priekšlikumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Extract

Ievads
Darba tēma: Augu valsts produkti mūsu uzturā.
Mūsdienās, kad bērni parasti pārtikā lieto ātrās ēstuves iegādātos neveselīgos ēdienus, vecāku paaudžu cilvēki un jaunieši, kuri pievērš uzmanību savai veselībai un augumam arvien vairāk uzmanības pievērš savam dzīves veidam un veselībai. Ir vajadzīgs uzturā lietot pašmāju audzētos produktus, kas viennozīmīgi ir veselīgāki un nenodara tādu ļaunumu cilvēka veselībai un organismam.
Darba mērķis: Iepazīties ar veselīga uztura pamatnosacījumiem, veselīgu dzīvesveidu un dabiskās atveseļošanas principiem.
Darba uzdevumi:
Atrast informāciju par pareizu uzturu un augu valsts produktiem uzturā.
Sakopot un atlasīt svarīgāko informāciju.
Veikt secinājumus.

1. Zinātne par pareizu uzturu.
Šī vēl ir salīdzinoši jauna zinātne. Tikai pagājušajā gadsimtā tika izdarīti svarīgi, uz mūsu veselību attiecināmi atklājumi. Tika atklāta vitamīnu un minerālsāļu pastāvēšana un viņu ieguldījums veselīgā uzturā. Tika radītas teorijas par savstarpējo saistību starp uzturu un hronisku saslimšanu profilaksi. Pamatojoties uz šīm zināšanām, šodienas zinātne spēj sniegt pareiza uztura rekomendācijas:
- noteikt savu normālo svaru un censties to saglabāt;
- patērēt vairāk augļu un dārzeņu;
- patērēt vairāk balastvielu;
- ierobežot tauku, īpaši piesātināto tauku, patēriņu;
- mazāk lietot sāli;
-mēreni lietot alkoholu.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register