Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:591352
 
Evaluation:
Published: 12.04.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Sulu raksturojums    3
2.  Ražošanas nepieciešamība    6
3.  Ražošanas tehnoloģijas    7
4.  Sulu sortiments    8
5.  Sulu vērtējums    11
6.  Sulas uzturzinātnē    13
7.  Literatūras avotu saraksts    15
Extract

6. Sulas uzturzinātnē
Saistībā ar sulām un to ietekmi uz cilvēka veselību ir veikti dažādi pētījumi. Sulas var darboties pret oksidatīvā stresa simptomiem pateicoties sastāva esošajam C vitamīnam. Apelsīnu sula aizsargā plaušu epiteliālās šūnas no ūdeņraža izraisīta oksidatīvā stresa, līdz ar to, pasargāt plaušas no dažādām saslimšanām. Ir atklāts, ka vīnogu sulā esošie polifenoli var palīdzēt samazināt kardiovaskulāro slimību risku. Pētījuma laikā tika mērīta asinsvadu vazodilatācija, asinsspiediens, trombocītu salipšana, kā arī zema blīvuma holesterola izturība pret oksidēšanos un pierādījās, ka vīnogu sulai ir labvēlīga ietekme uz šiem rādītājiem. Citā pētījumā noskaidrojās, ka sulas patēriņš var būt saistīts arī ar artrīta izplatību. Attiecībā uz ceļu artrīta slimību, pozitīva ietekme ir granātābolu sulai – tā uzlabo fiziskās funkcijas, mazina stīvumu, samazina ceļa skrimšļu bojāeju un uzlabo vispārīgo pacientu veselības stāvokli. Savukārt par vislabākajām un vērtīgākajām sulām tiek uzskatītas 100% augļu sulas. Tās ir bagātīgas ar antioksidantiem un vitamīniem un labvēlīgi iedarbojas uz vairākām organisma sistēmām.
Tā kā aptaukošanās ir viena no izplatītākajām problēmām mūsdienās, kāda pētījumā tika pētīta sulu ietekme uz ķermeņa masas indeksu un vēdera apkārtmēru. Atklājās, ka sulas, kurām ir pievienots cukurs, var palielināt aptaukošanās risku pieaugušajiem. Savukārt, samazinot sulu un dažādu citu saldu dzērienu patēriņu, ir iespējams pārlieku lielo svaru mazināt.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register