Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:641112
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.02.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    5
  Anotation    6
  Ievads    7
1.1.  Olbaltumvielas    8
1.2.  Tauki    9
1.3.  Ogļhidrāti    9
2.  Enerģija    11
2.1.  Organismam nepieciešamais kaloriju daudzums    11
3.  Ēšanas režīms    12
4.  Adipozitāte    13
4.1.  Adipozitāte jeb aptaukošanās    13
4.2.  Ķermeņa masas indekss (ĶMI) jeb Kitela formula    13
5.  Diētas, kas samazina svaru    15
5.1.  Ābolu diēta 6 dienām    15
5.2.  Apelsīnu un olu diēta    15
5.3.  1.200 kaloriju diēta    16
6.  Svaru samazinošo diētu kaloritātes un uzturvielu daudzuma aprēķins    17
7.  Aptaujāto sieviešu viedokļu analīze    19
  Secinājumi    26
Extract

Darba tēma: Svaru samazinošo diētu popularitāte un ietekme uz veselību.
Mūsdienu sabiedrībā valda uzskats, ka skaists cilvēks ir tikai slaids un veselīgs cilvēks. Tieši tādēļ arī darba autore vēlējās noskaidrot, kas ir veselīgs dzīvesveids, diētas un liekā ķermeņa svara problēmas; noskaidrot, ko par savu svaru domā citas sievietes, kā arī to, kā viņas attiecas pret diētām kā svaru samazinošu līdzekli. Mūsdienās arvien vairāk vērojami adipozi cilvēki, jo tiem ir mazkustīgs dzīvesveids un nepareizi ēšanas paradumi, kā rezultāta cilvēki jūtas nospiesti un nepārliecināti par sevi.
Darba mērķis: Noskaidrot, vai diēta ir populārākais veids kā samazināt ķermeņa svaru.
Darba uzdevumi:
1. Apkopot informāciju par uzturu, uzturvielām, diētām un adipozitāti.
2. Aprēķināt uzturvielu attiecību ābolu diētā, apelsīnu un olu diētā.
3. Aptaujāt sievietes par viņu attieksmi pret diētām un savu ķermeņa svaru.
4. Intervēt personas, kas ir izmantojušas ātrās diētas svara samazināšanai.
5. Apkopot rezultātus.

Hipotēze: Diēta sieviešu vidū ir populārs veids, kā samazināt svaru.
Darbā izmantotās metodes: literatūras analīze, svaru samazinošo diētu kaloritātes un uzturvielu daudzuma aprēķinu tabulas, anketēšana, intervēšana, apraksti, secinājumi.

Olbaltumvielas nepieciešamas šūnu veidošanai un to bojājumu novēršanai. Olbaltumvielas nodrošina vielmaiņas darbību un rada sāta sajūtu. Olbaltumvielas stiprina kaulus, nodrošina veselus zobus, nagus un stiprus nagus.
Olbaltumvielas veido 15 % no dienas uztura kopējās enerģētiskās vērtības.
Ir divu veidu olbaltumvielu avoti:
Dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas – gaļa, gaļas produkti, zivis, jūras produkti, olas, piens, piena produkti.
Augu izcelsmes olbaltumvielas – graudi, graudaugu produkti, pākšaugi, pupas, zirņi, sojas pupas.
Nedaudz olbaltumvielu ir augļos un dārzeņos. Ar maizi tiek uzņemta 1/3 nepieciešamā daļa olbaltumvielu. Svarīgi zināt, ka olbaltumvielas nepieciešams uzņemt katru dienu, jo atšķirībā no ogļhidrātiem un taukiem olbaltumvielu rezerves neveidojas.
Bioloģiski vērtīgākās olbaltumvielas ir piena un olu olbaltumvielas. Augu olbaltumvielas ir mazvērtīgākas par dzīvnieku olbaltumvielām.[9.]
Svarīgi, ka atšķirībā no ogļhidrātiem un taukiem organismā olbaltumu rezerves neveidojas.[13.]…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register