Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:681227
 
Evaluation:
Published: 15.02.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
  Literatūras apskats    6
  Lietojamās pārtikas piedevas    7
  Pieļautās konservējošās vielas    8
  Nātrija Glutamāts    8
  Nitrīti un nitrāti    9
  Emulgatori    10
  Iebiezinātāji    12
  Stabilizatori    13
  Aptauja    14
  Aptaujas rezultāti starp sākumskolas skolēniem    14
  Aptaujas rezultāti starp pamatskolas skolēniem    15
  Aptaujas rezultāti starp vidusskolēniem    16
  Rezultātu apkopojums    18
  Izpētītie produkti    18
  Pārtikas produkti un to grupas    19
  Bīstamas pārtikas piedevas    19
  Secinājumi    24
  Izmantotā literatūra    25
  Anotācija    26
  Annotation    27
  Pielikums    28
Extract

Augu un dzīvnieku pasaules izejvielu izvēle lietošanai pārtikā ir atkarīga ne vien no tā, cik tās satur barības vielas (ogļhidrātus, taukus, proteīnus) un to garšas īpašībām, bet, protams, arī no tā, vai šīs vielas nav indīgas. Piemēram, baravikas izmanto kā garšīgu ēdienu, bet nekad pārtikā lietojamu sēņu skaitā neiekļūs ļoti indīgās zaļās mušmires, kas satur toksiskus aminitīnus un falloidīnu. Taču daudzi patikas produkti satur dažādas indīgas vielas, kuras vai nu tajos veidojas, vai arī ir uzņemtas. Šajos gadījumos ir nepieciešama vai nu speciāla apstrāde, vai arī šī produkta dozēšana, lai izvairītos no saindēšanas.
Arī pārtikas piesārņojums ar mikroorganismiem varbūt par iemeslu tam, ka pārtikā rodas toksīni.
Neatkarīgi no šīm toksiskajām vielām, kas iedarbojas tieši, pēdējos gados ar modernās analīzes metodēm atrast virkne vielu, kuras pēc to ilgākas lietošanas iespējams varētu būt kaitīgas veselībai. Pārtikas zinātnei svarīgākais šī brīža uzdevums būtu šādas briesmas objektīvi novērtēt un meklēt ceļus, kā tās novērst.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register