Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:779636
 
Evaluation:
Published: 26.10.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Šī tēma ir ļoti aktuāla un svarīga ikvienam no mums. Veselība mums nozīmē ļoti daudz, lielā mērā veselību ietekmē uzturs, tāpēc ir rūpīgi jāizvērtē, ko un kādā daudzumā vajadzētu lietot pārtikā. Ģenētiski modificēta pārtika (turpmāk arī ĢMP) izsauc arvien pretrunīgākas diskusijas pasaules mērogā. Ikvienam cilvēkam ir jāpadomā vai ĢMP uztvert kā sērgu vai gluži pretēji – atbalstīt, pērkot to. To, kurā pusē nostāties, var izlemt tikai tad, ja ir iegūts pietiekami daudz informācijas par ģenētikas iejaukšanos dabas likumos. Liela daļa sabiedrības nav informēta par ĢMP un domā, ka „ģenētiski modificēts” nozīmē pārtikā nelietojams vai pat indīgs. Savā darbā es vēlos izpētīt ĢMP ietekmi uz cilvēka veselību un vidi, izvērtēt modificētas pārtikas „par” un „pret” un izsecināt, kas tomēr ir ģenētiski modificēta pārtika – cilvēces glābiņš vai posts.Kas ir ģenētiski modificēta pārtika

Ģenētiski modificēti organismi (ĢMO) ir organismi (arī mikroorganismi, vīrusi, viroīdi, dzīvnieku un augu šūnu kultūras), kuros ģenētiskais materiāls pārveidots tādā veidā, kā tas nenotiek dabiski dzimumprocesa vai rekombinācijas gaitā. Ģenētiski modificēta pārtika ir tie ĢMO, ko lieto uzturā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register