Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:802544
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.09.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Alerģija ir imunoloģiski noteikta neadekvāta, hipersensitīva atbildes reakcija uz noteikto antigēnu (alergēnu).

25% cilvēku uzskata, ka tiem piemīt uztura alerģija;
Izmeklējumos ticami pierādāmas reakcijas ir 6-10% bērnu līdz 3 gadiem un tikai 1-2% pieaugušo;
Vislielākais uztura alerģiju biežums ir sastopams agrā bērnībā un vēlāk pakāpeniski samazinās.

Riska faktori
Iedzimtība;
Vecums- jaundzimušiem un zīdaiņiem alerģijas risku palielina nepilnīgi attīstītā gremošanas enzīmu sistēma, zarnu motilitāte, mucīna produkcija, zarnu limfoidālā sistēma, pārejošs IgA deficīts.
Pacienti ar:
Gastrointestinālām slimībām;
Infekcijas slimībām;
Malnutrīciju;
Prikšlaicīgi dzimušie.

Govs piens (kazeīns- 80%, ß-laktoglobulīns- 10%, alfa- laktoalbumīns- 4%, govs seruma albumīni un imunoglobulīni), kazas piens;
Vistas olas (ovalbumīns- 64%, lizozims- 34%, konalbumīms- 14%, ovoglobulīns, ovomukoīds- 9%, olas dzeltenumā stiprākais Ag- alfa- livetīns).

Imunoloģiskā Ig E mediētā uztura alerģija.
Ne- Ig E noteiktā uztura alerģija.
Imunokompleksu noteiktās reakcijas;
Vēlīnās T šūnu mediētās uztura alerģijas reakcijas;
3. Jaukta (Ig E atkarīgas un ne-Ig E atkarīgas).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register