Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:859773
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.12.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 14 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  Pārtikas piedevu vispārējs raksturojums    4
1.1  Pārtikas piedevu jēdziena definējums    4
1.2  Pārtikas produkti, kuru apstrādē vai ražošanā nav atļauta pārtikas krāsvielu lietošana    4-6
2.  Pārtikas piedevu iedalījums    7
2.1.  Krāsvielas    7
2.2  Konservanti    7
2.3.  Emulgatori    7-8
2.4  Antioksidanti    8-9
2.5  Skābuma regulētāji    9
2.6  Saldinātāji    9-10
3.  BEZALKOHOLISKIE DZĒRIENI    11
3.1  Saldi bezalkoholiski atspirdzinoši dzērieni    11
3.2  Augļu sulas    11
3.3.  Limonādes    11
4.  Pārtikas piedevu ietekme uz cilvēka veselību    12-13
5.  Pētījuma daļas rezultātu analīze    14-25
6.  E-VIELAS BEZALKOHOLISKAJOS DZĒRIENOS    26-27
  Secinājumi    28
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    31
Extract

1.1.Pārtikas piedevu jēdziena definējums

Pārtikas piedeva ir viela, kuru neatkarīgi no tās uzturvērtības parasti nelieto uzturā atsevišķi kā pārtiku vai kā raksturīgu uztura sastāvdaļu, bet apzināti pievieno pārtikai apstrādes, pārstrādes, ražošanas, iesaiņošanas, uzglabāšanas vai transportēšanas procesā un tad minētā viela vai tās blakusprodukti kļūst par pārtikas produktu sastāvdaļu.[8,53]

1.2 Pārtikas produkti, kuru apstrādē vai ražošanā nav atļauta pārtikas krāsvielu lietošana.

Pārtikas piedevas nedrīkst pievienot šādiem pārtikas produktiem:
neapstrādātiem pārtikas produktiem - pārtikas produktiem, kas nav apstrādāti vai ir apstrādāti tā, ka nav mainījies produkta sākotnējais sastāvs (piemēram, dalīti, griezti, kapāti, mizoti, lobīti, malti, tīrīti, atdzesēti, sasaldēti, iesaiņoti, mazgāti produkti);
medum;
neemulģētām augu un dzīvnieku eļļām un taukiem;
sviestam;
pasterizētam un sterilizētam (arī ultraaugstā temperatūrā sterilizētam) pienam un vājpienam;
pasterizētam krējumam;
nearomatizētiem, pēc fermentēšanas nekarsētiem piena produktiem;
dabīgiem minerālūdeņiem un avotu ūdeņiem;
kafijai (izņemot aromatizētu šķīstošo kafiju);
kafijas ekstraktam;
nearomatizētai lapu tējai;
cukuram;
makaroniem (izņemot makaronus bez lipekļa un makaronus, kas paredzēti diētām ar pazeminātu olbaltumvielu saturu);
nearomatizētām paniņām (izņemot sterilizētas paniņas).



Par pārtikas piedevām neuzskata:
• garšvielas un pārtikas produktus kaltētā vai koncentrētā veidā, kuriem piemīt arī sekundāras krāsvielu īpašības (piemēram, paprika, turmeriks un safrāns) un kurus to aromātisko vai garšas īpašību vai uzturvērtības dēļ pievieno, ražojot saliktus pārtikas produktus;
• krāsvielas, kuras izmanto pārtikas produktu ārējās neēdamās daļas (piemēram, siera pārklāja un desas apvalka) krāsošanai;
• pārtikas produktus ar saldinošām īpašībām;
• pārtikas apstrādes palīglīdzekļus (vielas, ko lieto pārtikas apstrādei un kas nemainītā vai atvasinājumu veidā nonāk gatavajā produktā kā tehnoloģiski nenovēršams cilvēka veselībai nekaitīgs atlikums);
• augu aizsardzībā lietojamas vielas;
• pārtikā lietojamus aromatizētājus;
• vielas, kuras pievieno pārtikai kā uzturvielas (piemēram, minerālvielas, mikroelementi, vitamīni);
• vielas, kuras izmanto dzeramā ūdens apstrādē.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register