Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:946170
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.02.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 12 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Abstract    4
  Ievads    5
1.  Literatūras apskats    6
1.1.  E vielas un to iedalījums    6
1.2.  E vielu kaitīgums    7
1.2.1.  Slimību izraisītāji    8
1.3.  Audzēju veicinošas vielas uzturā    9
1.4.  Uzturvielas, kas kavē audzēju veidošanos    10
1.5.  Pārmērīga jūtība pret pārtikas produktiem    11
1.6.  Modificēta pārtika    12
1.7.  Pārtikas iesaiņojums un sastāvs    13
1.7. 1.  Pārtikas piedevu lietošanas ierobežojumi    13
1.7.2.  Pārtikas sastāvdaļas    13
1.7.3.  Informācija par marķēšanu    14
1.8.  Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)    16
2.  Metodika un materiāls    17
3.  Iegūtie dati un to analīze    18
3.1.  Produktu iedalījums pēc slimībām    18
3.2.  Eksperiments    20
  Secinājumi    21
  Izmantotie informācijas avoti    22
  Pielikums    23
Extract

Viena no svarīgākajām lietām, kura nepieciešama cilvēkam ikdienā, ir pārtika. Ar brokastīm mēs sākam dienu un uzņemam enerģiju, kas ir nepieciešama visas dienas garumā. Kad cilvēks ir uzņēmis pārtiku, tā nodrošina komfortu un labsajūtu. Ja ikdienā pievērš uzmanību pārtikas marķējumam, tad var ieraudzīt ka gandrīz katram otram produktam saturā ir rakstīti nezināmu ciparu kombinācijas. Kad pasaulē cilvēki vairāk sāk pievērsties pareizam uzturam un arvien biežak ir vērojamas dažādas slimības, kuras radušās no nekvalitatīvas pārtikas lietošanas, tad ir interesanti noskaidrot ko nozīmē šo burtu un ciparu kombinācijas un vai tās nav kaitīgas cilvēku veselībai, jo speciālisti lēš, ka viens cilvēks gadā patērē aptuveni 3 kilogramus pārtikas piedevu.
Darba mērķis: Noskaidrot vai ikdienā lietojamā pārtika kaitē cilvēka veselībai un kādas slimības var attīstīties.
Darba hipotēze: Pārtikas produkti nodara zināmu bojājumu cilvēkam.
Darba uzdevumi:
1.Apkopot izmantoto literatūru.
2.Veikt pētījumu ar pārtikas produktiem
3.Izdarīt secinājumus un apkopot rezultātus
Darba struktūra: ... apakšnodaļas, ... attēlu skaits, ... izmantoto informācijas avotu skaits, ... pielikumu skaits.
E vielas ir pārtikas piedevas, tās produktiem pievieno ar mērķi ietekmēt to īpašības. Tās ir dažādas un var uzlabot vai nu produktu krāsu, vai konsistenci, vai garšu, vai arī noverst ātru bojāšanos. Pārtikas piedevas iedala vairāk nekā 20 grupās.
Antioksidanti ir vielas, kas pagarina pārtikas produkta saglabāšanas laiku, aizsargājot to no oksidācijas izraisītās bojāšanās. Apjoma palielinātāji ir vielas, kas sekmē pārtikas produkta tilpuma palielināšanu bez pārtikas enerģētiskās vērtības ievērojamas palielināšanās. Biezinātāji savukārt palielina pārtikas produkta viskozitāti. Cietinātāji ir vielas, kas pārstrādes procesa rezultātā nodrošina stingrus vai kraukšķīgus augļu un dārzeņu audus, kā arī savienojumā ar recinātājiem veido vai nostiprina želeju.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register