Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:132278
 
Evaluation:
Published: 13.11.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Izstrādājumi
Plastmasas izstrādājumi un iepakojums atšķirībā no stikla, papīra un metāla materiāliem ir “visjaunākais”.. Taču šodien pasaulē tas ir vispopulārākais iepakojuma veids, jo tam ir daudz labu īpašību (viegls, ūdensnecaurlaidīgs, caurspīdīgs u.tml.).
Plastmasas sastāvs
Svarīgākā plastmasu sastāvdaļa ir polimēri - lielmolekulāri ķīmiski savienojumi, kuru molekulas sastāv no daudzām vienādām vienībām.
Lai uzlabotu plastmasu mehāniskās, termiskās vai izolējošās īpašības, tām pievieno dažādas pildvielas - stikla šķiedru, audumu, smiltis, vizlu, papīru, koka miltus.
Lai plastmasas kļūtu elastīgākas un vieglāk pārstrādājamas, tām pievieno dažādas mazmolekulāras vielas - plastifikatorus.
Vēlamās krāsas iegūšanai plastmasām pievieno krāsvielas - dažādus organiskus vai neorganiskus pigmentus, kas nesadalās plastmasas izgatavošanas temperatūrā.
Stabilizatoru pievienošana plastmasas padara noturīgākas pret mitruma un gaismas iedarbību. Lēts un efektīvs stabilizators ir kvēpi.
Plastmasas tipi:
Termoplastiskajās plastmasās , kuras sildot kļūst mīkstas un izkūst, bet atdzesējot no jauna sacietē (polietilēns).
Termoreaktīvajās plastmasās , kas pēc izgatavošanas nav no jauna izkausējamas, bet augstās temperatūrās neatgriezeniski sadalās (teflons). …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1308578
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register