Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:173494
 
Evaluation:
Published: 24.03.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Vispārējs apraksts   
2.  Uzbūve   
3.  Iegūšana un izmantošana   
4.  Iedalījums   
5.  Fizikālās un ķīmiskās īpašības   
Extract

5. Fizikālās un ķīmiskās īpašības.
Aminoskābes ir bezkrāsainas kristāliskas vielas ar augstu kušanas temperatūru. Kūstot aminoskābes sadalās. Viegli šķīst ūdenī, bet grūti – organiskajos šķīdinātājos.
α-aminoskābes, tāpat kā α-hidroksiskābes un monosaharīdus, pieskaita D vai L rindai, salīdzinot konfigurāciju ar glicerīnaldehīda telpisko struktūru. Aminoskābju racēmiskais maisījums DL ir optiski negatīvs.
Pēc savām īpašībām aminoskābes ir amfolīti (amfotēri elektrolīti): atkarībā no vides pH tie eksistē kā katjoni, anjoni vai iekšējie sāļi – betaīni.
Aminoskābei protonējoties veidojas katjons, kurš, būdams stipra skābe, viegli jonizējas par betaīnu. Bipolāram jonam jonizējoties, veidojas anjons.
Aminoskābes šķīduma pH vērtību, kurai atbilst mazākā elektrovadītspēja, sauc par izoelektrisko punktu un apzīmē ar pHi.
Izoelektriskais punkts atbilst aminoskābju titrēšanas līknes pārliekuma punktam. Šajā punktā ir maksimāla iekšējās sāls (betaīna) koncentrācija un vismazākā elektrovadītspēja. Titrējot aminoskābes, var noteikt arī karboksilgrupas un aminogrupas jonizācijas konstantes.
Aminoskābēm raksturīgas karboksilgrupas, aminogrupas un abu funkcionālo grupu specifiskas reakcijas. Savienojumu reaģētspēju raksturo glicīna (aminoetiķskābes) reakcijas.
Karsējot aminoskābes, atkarībā no aminogrupas atrašanās vietas molekulā veidojas dažādi produkti.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1313515
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register