Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:250746
 
Evaluation:
Published: 11.01.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Jebkurā pārtikas produktā ir:
1)piesārņojums (mikotoksīni- rodas pelējuma sēņu iedarbībā, zarnu nūjiņas, salmonellas, stafilokoki u.c.) (Antibiotikas, pesticīdi-30 sai-mi, hormonpreparāti).
2) pārtikas piedevas. Sāka lietot jau Galleja p.m.ē. aromatizētajos vīnos, pirms 1000 gadiem ķīnieši izmantoja etilēnu un propilēnu, tomātu, banānu u.c. ātrākai nogatavināšanai. Mūsdienās pazīstamas vairāk kā 20 pārtikas piedevu klases. Tās ir konservanti, krāsvielas, skābes regulētāji, humektanti(pret izžūšanu- glicerīns), vielas, kas kavē salipšanu, krāsa saglabāšanu, saldinātāji, iebiezinātāji u.t.t.
Pirmo reizi pārtikas piedevu kopējo sistematizējošo tabulu izdeva ASV 1958. g. (GRAS list), kurā tika ierakstītas visumā drošas vielas. Eiropā pārtikas piedevas atzīmētas ar E.
1.Konservanti – tiek izmantoti ķīmiskai konservēšanai.
1)Antimikrobiālie konservanti:
Sorbīnskābe un tās Na un K sāļi- sorbīti E 200 E 201 E203.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register