Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:254622
 
Evaluation:
Published: 02.12.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Rūgšana jeb fermentācija
Rūgšana notiek, jo uz vīnogām nosēžas mikroorganismi, kas veido pelējuma sēnīti
Spiežot vīnogas, baktērijas nokļūst sulā, kur tām ir labvēlīga vide
Šos mikrorganismus sauc par rauga sēnīti
Sēnīte vairojas, parādās putas un burbulīši, bet gala rezultātā sula pārvēršas vīnā

“Cēlā puve”
Ja rudenī laikapstākļi ir silti un mitri, vīnogas var inficēties ar sēnīti Botrytis cinerea
Botritizētas vīnogas ir sakrokojušās, taču tajās ir vairāk glikozes
No botritizētām vīnogām iznāk saldi vīni, ar izteiktu medus garšu un ziedu aromātu

Vīna pildīšana mucās
Lai vīnam piešķirtu izteiktāku aromātu, to iztur koka mucās
Tās tiek uzglabātas pagrabos
Koks bagātina vīnu ar tanīniem, kas rada maigu vaniļas aromātu
Caur koka porām mucā iekļūst O2, kas palīdz vīnam nobriest

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register