Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:256231
 
Evaluation:
Published: 29.10.2019.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Kā uzņem taukus?
taukus cilvēks saņem ar dzīvnieku un augu valsts uzturlīdzekļiem, turklāt tie veidojas organismā arī no ogļhidrātiem. Parasti uzturā tiek lietoti augu, dzīvnieku un pārveidotie augu tauki kā margarīns. Tie var būt redzamā veidā (eļļas, sviests, dzīvnieku tauki) un neredzamā veidā (pienā, sierā, krējumā, gaļā, zivīs, šokolādē, saldumos). Ieteicamais tauku daudzums dienā ir ne vairāk kā 30% no kopējā uzņemtās enerģijas daudzuma.
Kas ir tauku sastāvā?
Dabiskajos taukos ir sastopams apmēram 50 dažādas taukškābes, kuras iedala piesātinātajās un nepiesātinātajās. Piesātinātās taukskābes visviarāk sastopamas dzīvnieku izcelsmes produktos un dažos augu margarīnos. Daudzi maiznīcu ceptie vai rūpnieciski ražotie produkti satur piesātinātās taukskābes. Nepiesātinātās taukskābes, savukārt, atrodamas olīveļļā, riekstos, avokado, rapša eļļā, zemasriekstu un avokado eļļā, kā arī augu un zivju taukos.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1374309
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register