Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:296306
 
Evaluation:
Published: 10.05.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Šo tēmu es izvēlējos, jo ikdienā arī mēs varam saskarties ar esteriem un smaržvielām un arī uzināt, ko vairāk, kā piemēram, to kā tie ir sastopami dabā u.t.m.l.
Tākā es jau zināju to, ka esteri ir pazīstami kā vielas, kas piešķir raksturīgu smaržu daudziem ziediem un augļiem un to, ka to sastāvā ir esteri, kas tām piešķir raksturīgo smaržu. Dzīvo organismu eksistencē svarīga esteru grupa ir augu un dzivnieku tauki.
Ar karbonskābju īpāšībām esteri veido esterificēšanās reakcijās, skābēm reaģējot ar spirtiem. Šo visu es jau biju uzinājusi ķīmijas stundās un tālāk mēģināšu parādīt ko citu, kas netika pieminēts ķīmijā.
Esteri atšķirībā no karbonskābēm un spirtiem nevar veidot ūdeņražsaites, tāpēc tie grūti šķīst ūdenī vai nemaz nešķīst tajā. Esteriem viršanas temperatūras ir zemākas nekā karbonskābēm un spirtiem ar atbilstošu molekulmasu.
Zemāko organisko skābju un zemāko spirtu esteri ir gaistošas šķidras vielas ar saldenu smaržu. Dabā sastopamie esteri nosaka augļu un ziedu smaržu. Piemēram, izopentilacetāts (izoamilacetāts) ir atrasts banānos, oktilacetāts – apelsīnos. Esterus lieto pārtikas rūpniecībā par aromatizatoriem. Vairākus esterus izmanto par šķīdinātājiem. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register