Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:322006
 
Evaluation:
Published: 29.04.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 13 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Abstract    3
  Ievads    5
1.  Teorētiskais pamatojums    6
1.1.  Bezalkoholisko gāzēto dzērienu vispārīgais raksturojums    6
1.2.  Bezalkoholisko gāzēto dzērienu sastāvdaļas    6
1.2.1.  Pamatsastāvdaļas    7
1.2.2.  Piedevas    8
1.2.3.  Aromātvielas    10
1.3.  Ietekme uz cilvēku    11
2.  Praktiskā daļa    13
2.1.  Vides skābuma līmeņa noteikšana gāzētajos bezalkoholiskajos dzērienos    13
2.1.1.  Metodes apraksts    13
2.1.2.  Iegūtie rezultāti un to izvērtējums    14
2.2.  Gāzes tilpuma mērīšana    16
2.2.1.  Metodes apraksts    16
2.2.2.  Iegūtie rezultāti un to izvērtējums    19
2.2.3.  Praktiskais pielietojums    19
2.2.4.  Izspiestās gāzes un pH saistība    19
2.3.  Spiediena mērīšana gāzēto bezalkoholisko dzērienu pudelēs    20
2.3.1.  Metodes apraksts    20
2.3.2.  Problēmas un to risinājumi    21
2.3.3.  Iegūtie rezultāti un to izvērtējums    21
2.4.  Gāzēto bezalkoholisko dzērienu mikrobioloģiskā testēšana    22
2.4.1.  Metodes apraksts    22
2.4.2.  Iegūtie rezultāti un to izvērtējums    22
2.5.  Intervijā ar mikrobioloģijas ekspertu    23
  Secinājumi    25
  Literatūras un avotu saraksts    27
Extract

Mūsdienās bezalkoholiskie gāzētie dzērieni ir kļuvuši par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Tos var viegli iegādāties lielveikalos neierobežotos daudzumos, krāsu un garšu gammās. Tie ir salīdzinoši lēti, tāpēc pieejami ļoti plašam patērētāju lokam.
Cilvēki lieto gāzētos bezalkoholiskos dzērienus, bet bieži vien neaizdomājas kādas sekas tas var atstāt uz viņu veselību. Protams, nekas slikts nenotiks, ja cilvēks izdzers pāris pudeles limonādes nedēļā, taču vērojama tendence, it īpaši starp pusaudžiem, ka bieži vien ar tiem tiek aizstāts ūdens – viena no nepieciešamākajām sastāvdaļām cilvēka organismā. Ja gāzētie dzērieni tiek lietoti pārāk bieži, cilvēkam var rasties problēmas ar veselību.
Darba mērķis: Izpētīt gāzēto bezalkoholisko dzērienu ķīmisko sastāvu un ietekmi uz cilvēka veselību.
Hipotēze: Bezalkoholiskajam dzērienam, kam ir vislielākais izspiestais gāzes tilpums, ir viszemākais pH līmenis (vislielākais vides skābums).
Darba uzdevumi:
Iepazīties un izanalizēt literatūru par gāzētajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem.
Izanalizēt dažādas gāzēto bezalkoholisko gāzēto dzērienu ķīmiskās īpašības, un izskaidrot to rezultātus.
Noskaidrot speciālista viedokli par baktēriju veidošanos limonādēs un to ietekmi.
Pilnveidot pētnieciskā darba prasmes.
Darbā izmantotās metodes:
Literatūras analīze
Praktiskā darba metodes
Intervija.

Par bezalkoholisku gāzētu dzērienu pieņemts uzskatīt dzērienu, kas veidots uz ūdens bāzes un kam pievienots sīrups un ogļskābā gāze. Ogļskābo gāzi dzērienam pievieno, ūdenim laižot cauri ogļskābo gāzi zem spiediena. Līdz ar moderno tehnoloģiju attīstību sīrupam pievieno dažādas krāsvielas, cukurus, saldinātājus un aromatizētājus. Ieviešot dzērienu gāzēšanu, tika uzskatīts, ka ogļskābajai gāzei piemīt ārstnieciskas īpašības. Tagad zināms, ka uzskati par to bijušu krietni pārspīlēti, tomēr ogļskābā gāze dzērienus padara daudz patīkamākus un vizuāli pievilcīgākus, jo galaprodukts dzirkstī un veido putas. [1]
Ogļskābās gāzes izmantošana pārtikā aizsākās ar gāzēto minerālūdeņu ieviešanu 1767. gadā, kad Jozefs Prīstlijs (Joseph Priestley) pagatavoja pirmo mākslīgi gāzēto minerālūdeni. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1132532
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register