Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:372823
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.03.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Pārtikas piedevas    4
1.1.  Pārtikas piedevu iedalījums    4
1.2.  Nekaitīgas vielas un vielas ar labvēlīgu iedarbību pārtikas produktu sastāvā    6
1.3.  Veselībai bīstamās pārtikas piedevas    10
1.4.  Pārtikas piedevu pētīšana mājās    12
1.5.  Pārtikas piedevu marķējuma meklēšana pārtikas veikalos    13
2.  Ģenētiski modificēta pārtika    16
2.1.  Kas ir ģenētiski modificēta pārtika?    16
2.2.  Ģenētiski modificēta pārtika-diskusiju objekts    18
  Secinājumi    20
  Literatūras un avotu saraksts    21
  Anotācija svešvalodā    22
  Pielikumi    23
Extract

‘’Nekas nav inde un inde var būt viss; atšķirība tikai devā.’’
/Paracelsus/
Lielāka daļa no pasaules pārtikas produktiem ir bagātināti ar dažādām pārtikas piedevām un krāsvielām, kuras atstāj lielāku vai mazāku ietekmi uz cilvēka organismu un veselību. Mēs savā darbā esam apkopojušas informāciju par tām pārtikas piedevām, kuras apdraud cilvēku veselību, par tām, kas veselību neietekmē, kā arī nedaudz par to, kas ir ģenētiski modificēta pārtika un kādi ir tās ražošanas mērķi. Darbā iekļauti arī fotoattēli, kuros attēlotas dažādas ģenētiski modificētas pārtikas preces, kas ir fotogrāfētas veikalos.
Mērķis – Apzināt izplatītākās pārtikas piedevas un to iedarbību uz cilvēka organismu.
Darba uzdevumi –
• izpētīt literatūru par pārtikas piedevām;
• aptaujāt iedzīvotājus par pārtikas piedevām iegādātajos produktos;
• iemācīties saskatīt pārtikas piedevu marķējumus veikala precēs;
• izveidot prezentāciju bioloģijā desmitajām klasēm par bīstamākajām pārtikas piedevām uzturā.
Darba metodes –
1. Literatūras analīze,
2. fotogrāfēšana,
3. aptauja,
4. power-point prezentācijas izveide.

1. Pārtikas piedevas
1.1 Pārtikas piedevu iedalījums.
Pārtikas piedevas ir dažādas dabīgas un mākslīgas vielas, kuras ražotāji lieto savās interesēs, lai produkts ilgi un labi glabātos, būtu izskatīgs un saistītu patērētājus ar savu smaržu un garšu.

Būtiskākie pārtikas piedevu lietošanas mērķi:

• Saglabāt pārtikas produkta uzturvērtību;
• Paildzināt pārtikas produktu lietošanas termiņu un uzglabāšanas iespējas;
• Atvieglot produkta ražošanas, iesaiņošanas, pārvadāšanas iespējas;
• Nodrošināt vajadzīgo ķīmisko sastāvu produktiem, kurus ražo īpsšām patērētāju grupām, kam ir nepieciešama speciāla diēta.

Pārtikas piedevu lietošanas ieguvumi:

• Mazina mikrobioloģisko risku;
• Pagarina produkta derīguma termiņu;
• Iespēja ražot mazkaloriju produktus;
• Palielina produktu dažādību un klāstu.

Eiropas valstīs lieto vienotu sistēmu, kurā pārtikas piedevas iedala vairākās grupās un dod katrai grupai numuru.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register