Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:406270
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.04.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Mērķis    2
  Uzdevumi    2
  Tēmas izvēles pamatojums    2
  Kas ir pārtikas piedevas?    3
  Pārtikas piedevu galvenās funkcijas    3
  Pārtikas piedevu grupas    4
  Ietekme uz cilvēka veselību    5
  Dabīgās krāsvielas    5
  Interesanti fakti par pārtikas piedevām    8
  Praktiskais darbs    8
  Secinājumi    9
Extract

Cilvēki bieži vien nezin, kas ir šīs pārtikas piedevas, ko nozīmē šie „E” burti uz pārtikas preču iepakojumiem. Tātad ar burtu „E” produkta marķējumā apzīmē pārtikas piedevu, kas tulkojumā no angļu vārda nozīmē „derīgs ēšanai” – „edible”. „E” vielas ir pārtikas piedevas, ko pievieno pārtikas produktiem ar nolūku ietekmēt tā īpašības – produkta konsistenci, krāsu, garšu un novērst produkta bojāšanos. Pārtikas produktus varētu ražot arī bez pārtikas piedevām, bet atsakoties no piedevu izmantošanas rastos daudz citu problēmu, kas saistīti ar piedāvāto produktu klāstu, glabāšanas un lietošanas laiku, kā arī produkta cenu.
Ir aptuveni 300 atļautu pārtikas piedevu un vairāk nekā 3000 krāsvielu un aromatizatoru. Speciālisti lēš, ka gadā patērējam 3 kilogramus pārtikas piedevu. Jo vairāk apstrādātas un pārstrādātas pārtikas Jūs lietojat, jo vairāk pārtikas piedevu patērējat.
Pārtikas piedevām ir dažādas funkcijas un tikai neliela daļiņa no tām ir konservanti (lietoti, lai nepieļautu baktēriju vairošanos). Lielākā daļa kalpo kosmētiskiem nolūkiem - lai padarītu pārtiku krāsaināku, slēptu dabisko sastāvdaļu trūkumu produktā, padarītu saldāku vai krēmveidīgāku.
Daudzi produkti ātri vien zaudētu savu formu un sadalītos sastāvdaļās, ja netiktu lietoti stabilizatori un emulgatori, iebiezinātāji.

Pārtikas piedevu galvenās funkcijas.

1)Pārtikas uzturvērtības saglabāšana;
2)Pārtikas ražošanas, apstrādes, sagatavošanas, iesaiņošanas, transportēšanas un uzglabāšanas palīglīdzekļu nodrošināšana.
3)Pārtikas kvalitātes un stabilitātes saglabāšana vai pārtikas organoleptisko īpašību uzlabošana ar noteikumu, ka netiek izmainīts pārtikas saturs.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register