Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:517997
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.08.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  PIENA ĶĪMISKAIS SASTĀVS    3
2.  PIENA FIZIKĀLĀS ĪPAŠĪBAS    7
3.  PIENA ĶĪMISKĀ SASTĀVA IZMAIŅAS    8
4.  PIENA KVALITĀTES RĀDĪTĀJI    8
5.  IETEIKUMI    11
6.  PIENA PRODUKTU GATAVOŠANA    13
6.1.  RŪGUŠPIENS    13
6.1.1.  Kefīrs    14
6.1.2.  Jogurts    14
6.2.  ACIDOFILAIS PIENS    15
6.3.  SKĀBAIS KRĒJUMS    16
6.4.  BIEZPIENS    16
6.4.1.  Biezpiena izstrādājumi    18
6.5.  SVIESTS    19
6.5.1.  Paniņas    23
6.6.  SIERI    23
6.6.1.  Skābpiena sieri    25
6.6.2.  Saldpiena sieri    29
6.7.  SALDĒJUMS    33
6.8.  SŪKALU SASTĀVS UN IZMANTOŠANA    34
7.  KAZAS PIENS    35
7.1.  SIERA IZGATAVOŠANA NO KAZAS PIENA    36
8.  PIENA KONSERVI    37
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    38
  PIELIKUMS    39
Extract

Mājas delikatessiers
Labi atūdeņotu biezpienu izberž caur sietu, sasilda svaigā pienā. Izlaidināto masu salej maisiņā un piekar, lai notek vai arī novieto zem neliela sloga. Tikmēr, kamēr notek sūkalas, jāsagatavo maisījums, jāņem 500 g sviesta uz 2 kg biezpiena, 8 olas, sāli jāpievieno pēc garšas. Maisījumu silda, vienlaicīgi maisot ar koka karoti, līdz masa kļūst viendabīga. Gatavajam maisījumam pievieno biezpienu un vēlreiz sasilda uz vieglas uguns. Sildīšana turpinās tik ilgi, kamēr biezpiena masa atlec no trauka dibena.
Ja vēlas, lai šis siers būtu porains un rakstains, var pievienot šķipsniņu sāls un glabāt vēsā vietā.

8. PIENA KONSERVI
Piena konservos ir visas piena sastāvdaļas, tos var ilgi glabāt, tie ir ērti transportēšanai. Konservus gatavo no valsts standartam atbilstoša piena galvenie piena konservi ir iebiezināts piens un piena pulveris.
Iebiezināto pienu ar cukuru gatavo, pievienojot normalizētam pasterizētam pienam sterilu 70% cukura sīrupu, vakuuma aparātā ietvaicē 45–55 ºC temperatūrā, atdzesē un, kad parādās laktozes kristāli, pilda metāla kārbās, un aizvāko. Iebiezina pilnpienu, vājpienu un krējumu. Bez cukura var pievienot arī kakao vai dabisko kafiju.
Iebiezinātā sterilizētā piena gatavošanai pienu pēc pasterizācijas ietvaicē un homogenizē, tad pārlej metāla kārbās, aizvāko un sterilizē 115–118 ºC temperatūrā, atdzesē un pārbauda sterilizācijas kvalitāti.
Sausie piena konservi ir govju pilnpiena vai vājpiena pulveris, sausais, ātri šķīstošais piens, sausais krējums un krējums ar stipri augstu tauku daudzumu un skābpiena sausie produkti, sausais maisījums saldējumam u. c.
Sauso piena pulveri gatavo dažādās žāvēšanas iekārtās.
Visiem piena konserviem ir jābūt prasībām atbilstošai garšai, smaržai un konsistencei, paredzētajam ūdens, tauku un citu sastāvdaļu daudzumam, šķīstamībai un citām specifiskām īpašībām.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register