Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:527928
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.03.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Miltu uzglabāšanas ietekme uz kvalitāti
Miltus uzglabājot notiek fizikālās un ķīmiskās izmaiņas – miltu nobriešana. Atkarībā no uzglabāšanas apstākļiem, tiek ietekmēta miltu kvalitāte, to var gan paaugstināt, gan pazemināt. Galvenie ietekmējošie faktori:
• Temperatūra – pie stipras sakaršanas milti iegūst tumšu nokrāsu, rūgtu piegaršu, salīp pikās un tajos attīstās pelējumsēnītes. Paaugstinātā temperatūrā, notiek tauku šķelšanās glicerīnā un taukskābēs, tāpēc tie kļūst rūgteni. Tie jāuzglabā 10 – 15 grādos.
• Telpas mitrums – ietekmē miltu mitrumu. Pie paaugstināta mitruma strauji attīstās pelējuma sēnes.
• Kaitēkļi – miltu ērce, miltu svilnis, miltu melnulis.
Uzglabāšana ietekmē arī lipekli. Ja uzglabā miltus ar labu, elastīgu lipekli, tad tā kvalitāte pazeminās, tas kļūst stingrāks, grūtāk izstiepjams. Savukārt, uzglabājot miltus ar vāju lipekli, ta kvalitāte uzlabojas.
Uzglabāšanas laikā miltos notiek dažādas izmaiņas – to nobriešana, mitruma izmaiņas, skābuma palielināšanās, sarūgtēšana, krāsas izmaiņas, pašsakaršana, pelēšana, sagulsnēšanās, u.c., tāpēc milti ir jāuzglabā sausās un labi vēdināmās telpās ar relatīvo gaisa mitrumu 60 līdz 70%.

Secinājumi
1. Nav noteiktu kvalitātes standartu rudzu un kviešu miltiem, pastāv vispārēji noteiktas prasības, pēc kurām milti tiek iedalīti šķirās.
2. Ir stingri jāseko miltu uzglabāšanas apstākļiem, jo tie ļoti ietekmē miltu kvalitātes izmaiņas.
3. Miltu kvalitāti ietekmē pārstrādājamo graudu kvalitāte un īpašības, kā arī tehnoloģiskais process.
4. Savukārt, miltu kvalitāte ietekmē gatavo ražošanas produkcijas iznākumu kvalitāti, kas ir noteicošais faktors tirdzniecībā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1313038
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register