Jogurts satur pilnvērtīgās olbaltumvielas un ogļhidrātus, kas gremošanas traktā rada labvēlīgu mikrofloru, kas neļauj attīstīties pūšanas baktērijām, uzlabo vielmaiņu un smadzeņu darbību, mazina holesterīna daudzumu asinīs, kā arī samazina iespēju saslimt ar vēzi. Veselīgi lietot jogurtu pēc ilgstošas antibiotiku lietošanas. Jogurtu pagatavo ar cukuru, augļu vai ogu sīrupu, augļu vai ogu piedevām vai arī bez tām.
Tauku saturs jogurtā var būt dažāds- 0,15%, 0,2%, 0,5%, 2%, 3% un 6%, arī ogļhidrātu daudzums var būt dažāds- līdz 3%, un tas ir atkarīgs no piedevu daudzuma un sastāva. Jogurts satur vidēji 13% olbaltumvielu. Jogurtam jābūt krēmveida, viendabīgai konsistencei, tas nedrīks būt glums, staipīgs, tā garšai jābūt skābeni saldai ar atbilstīgo piedevu aromātu.