Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:638341
 
Evaluation:
Published: 30.01.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Literatūras apskats    6
1.1.  Kartupelis, kā pārtikas produkts    6
1.2.  Kartupeļu produktu un izstrādājumu raksturojums    6
1.3.  Pārtikas piedevu grupas    7
1.4.  Pārtikas piedevas kartupeļu čipsos    7
2.  Eksperimentāli praktiskā daļa    13
2.1.  Mora metode NaCl noteikšanai    13
2.1.1.  Darba piederumi un vielas. Paraugu un reaģentu sagatavošana    14
2.1.2.  Iegūto rezultātu izvērtējums    15
2.2.  Tauku noteikšanas metode kartupeļu čipsos    17
2.2.1.  Darba piederumi un vielas. Paraugu sagatavošana    17
2.2.2.  Iegūto rezultātu izvērtējums    17
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    20
  Pielikumi    21
Extract

Mūsdienās nopirkt gatavu produktu, kam nebūtu pievienotas neskaitāmas pārtikas piedevas, ir praktiski neiespējami. Ražotāji tās lieto savās interesēs – lai produktu būtu iespējams ilgāk un labāk uzglabāt, kā arī, lai tas spētu piesaistīt patērētāju uzmanību ar savu izskatu, garšu un smaržu. Pārtikas produktus varētu ražot arī bez pārtikas piedevām, bet atsakoties no piedevu izmantošanas, savukārt rastos daudz citu problēmu, kas saistītas ar piedāvāto produktu klāstu – tā svara samazināšanos, glabāšanas un lietošanas laiku, kā arī produkta cenu. Pārtikas piedevas pievieno arī patērētāju interesēs - lai nodrošinātu ar pārtiku patērētāju grupas ar īpašām diētiskām prasībām un lai saglabātu pārtikas uzturvērtību. Pārtikas piedevas var būt gan dabīgas, gan mākslīgas vielas. Eiropas valstīs lieto vienotu sistēmu, kurā pārtikas piedevas iedala vairākās grupās, un katrai no tām ir piešķirts savs numurs, kura priekšā tiek rakstīts lielais sākumburts E. Burts E cēlies no angļu valodas vārda „edible”, kas tulkojumā nozīmē „ēdams”. Piemēram, krāsvielu grupas numurs ir E 100, un pēc uzturzinātnieku atzinuma tieši krāsvielas ir tās, kas patērētājiem izraisa visvairāk alerģisko reakciju. Grupas numurs E 200 pieder konservantiem, kurus lieto, lai produkti ilgāk uzglabātos. Pie šīs grupas pieder arī nātrija hlorīds. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1319080
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register