Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:682713
 
Evaluation:
Published: 18.04.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Saharoze
Biešu cukurs, niedru cukurs.
Cukurbietēs (~18%), cukurniedru sulā (~20%).
Sastāv no glikozes un fruktozes.
Bezkrāsaini kristāli ar saldu garšu.
Labi šķīst ūdenī.
Ķīmiski šķeļas līdz glikozei un fruktozei.
Sintezējas fotosintēzes procesā augu lapās, uzkrājas stublājos, saknēs, augļos.
Mikrobioloģiski no saharozes iegūst etilspirtu.
Saharozi plaši izmanto uzturā, pārtikas, plastmasu, celulozes rūpniecībā.
Sastopama arī bērzu, kļavu sulā, burkānos, bietēs, melonēs un daudzos citos dārzeņos un augļos.
Saharoze satur enerģiju, taču nesatur vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas.
Saharozes nav jāņogās, lācenēs, dateļplūmēs, vīnogās.
Laktoze
Piena cukurs, kas atrodas zīdītāju pienā un piena produktos.
Veidojas piena dziedzeros.
Govs pienā tās saturs ir līdz 5 %, bet mātes pienā — līdz 7 %.
Svarīgākais enerģētiskais un galaktozes avots, arī uzlabo kalcija pārstrādi.
Viegli pakļaujas pienskābajai rūgšanai, tāpēc tā veicina dažu pienskābo baktēriju attīstību zarnās.
Zarnu traktā laktoze tiek sašķelta glikozē un galaktozē (nodrošina ferments laktāze).
Ja organismā trūkst šī fermenta – laktāzes - rodas gremošanas traucējumi – tā ir laktozes nepanesība. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1112023
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register