Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:691410
 
Evaluation:
Published: 10.06.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kas ir lakas?
Lakas ir šķīdumi no sveķiem, bet par sķīdrumiem-šķīdinātājiem kalpo etilspirts (vīna) un metanols (koksnes), etēra eļļas, taukskābes-žūstošas eļļas (linsēklas, magones, koka, riekstkoka). Sveķainais sķidums uzklāts uz virsmas žūst, atstājot plānu, caurspīdīgu plēvi. Organisko polimēru šķīdums, mākslīgi sintezēts vai dabiskas izcelsmes (sveķi), dažādajos organiskos šķīdinātājos vai ūdenī. Pašreiz pastāv lakas, kuru sastāvā nav sķīdinātāju. Lakas iedala termoplastiskājās un termoaktivajās. Laku plēves atgrūšana rodas sakarā ar šķīdinātāja iztvaikošanu vai ķīmiski polimerizācijas reakcijā.

Materiāli, kuri nepieciešami lakas pagatavošanai
Dabīgie sveķi - visbiežāk kopāls, šellaka, kolofonija, dzintara, benzosveķi, mastikas (mastikas), terpentīna.
Mākslīgie sveķi - bakelīts, mākslīgais šellaks, gumijas. Izmanto arī pārtikas pārstrādes kolofoniju (kolofonija esteri, sāļi sveķskābes).
Krāsošana sveķi – “pūķa asinis”, gumigūts, akaroids.
Žūstošās eļļas - linsēklu eļļa, magoņu, kaņepju, saulespuķu.
Gaistoši šķīdinātāji – spirti, vīna, koka, terpentīns, dietilēterī, acetons, oglekļa disulfīds, hlorhidrīns, benzīns.
Krāsvielas - kurkums, anilīns, minerālās krāsas. Dabiskās un mākslīgās krāsvielas.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1396758
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register