Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:850655
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.03.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  ANOTĀCIJA    3
  IEVADS    4
1.  LITERATŪRAS APSKATS    5
1.1.  MEDUS ĶĪMISKAIS SASTĀVS    5
1.2.  MEDUS FIZIKĀLĀS ĪPAŠĪBAS    9
1.3.  MEDUS ŠĶIRNES    10
1.5.  SECINĀJUMI PAR MEDUS KVALITĀTI    11
1.6.  PROLĪNS    12
2.  MATERIĀLU METODES    12
  PROLĪNA NOTEIKŠANA MEDŪ    13
3.  REZULTĀTI UN DISKUSIJA    16
  SECINĀJUMI    18
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    19
Extract

Medus ķīmiskais sastāvs

Medus ķīmiskais sastāvas ir atkarīgs no augu sugas, ģeogrāfiskās izcelsmes, bišu rases un klimatiskajiem apstākļiem konkrētajā periodā.
Ūdens ir dabīga medus sastāvdaļa, kas paliek medū no nektāra. Medus ūdeni sauc arī par mitrumu. Ūdens daudzums medū ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, kas ietekmē medus nogatavināšanas procesu. Piemēram, laika apstākļi, ūdens daudzums nektārā, nektāra izdalīšanas ātrums un saimes spēks. Ūdens ir viens no svarīgākiem rādītājiem, kas var ietekmēt medus uzglabāšanu, kristalizāciju. Ļoti nozīmīgi medus pirmapstrādē ir noteikt mitruma daudzumu.
Cukuri medū ir līdz 95% no sausnas, un tie pārsvarā ir monosaharīdi. Cukurus klasificē atkarībā no molekulu lieluma un sarežģītības. Līdz pat 20 gs. vidum valdīja uzskats, ka medus ir fruktozes, glikozes un saharozes maisījums ar nenoteiktu ogļhidrātu piedevām, ko sauca par medus dekstrīnu. Tikai pēdējos 25 gados izmantojot modernas analizēšanas metodes tika noteikts viss medus cukuru komplekss. ( Graham J. M. The Hive and the Honey Bee)
Medū sastopamie monosaharīdi ir fruktoze un glikoze, kas medū ir no 70-75 %. Daudz plašāk medū ir pārstāvēti dažādi disaharīdi, bet kopējais daudzums medū nepārsniedz 8.6%. Izņēmuma gadījumos, piemēram, lapu medū disaharīdi var būt līdz pat 30%.
(Serra-Bonvehi J., Ventura-Coll F. Characterization of citrus honey)
Medū ir atrasti sekojoši disaharīdi un polisaharīdi:
Disaharīdi
1) Saharoze;
2) maltoze;
3) izomaltoze;
4) nigeroze;
5) turanoze;
6) maltuloze;
7) kojibioze;
8) neotrealoze;
9) gentiobioze;
10) laminaribioze;
11) ketozes.
Polisaharīdi
1) Melizitoze;
2) erloze;
3) 1-ketoze;
4) raffinoze;
5) panoze;
6) izopanoze;
7) maltotrioze;
8) izomaltotrioze;
9) izomaltotetroze;
10) izomaltopentoze;
11) centoze.


Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register