Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:917260
 
Evaluation:
Published: 14.05.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Karbonskābju fizikālās īpašības [4]
Vienkāršākās piesātinātās karbonskābes ir mazviskozi šķidrumi ar asu smaku, tālākās - eļļaini šķidrumi ar nepatīkamu smaku. Sākot no kaprīnskābes (piesātinātā karbonskābe ar 10 oglekļa atomiem molekulā), augstākās karbonskābes ir cietas vielas bez smaržas.
Ūdenī neierobežoti šķīst tikai skudrskābe, etiķskābe un propionskābe. Taukskābes ir ūdenī nešķīstošas.
Kušanas temperatūra karbonskābēm pieaug līdz ar oglekļa atomu skaitu molekulā, taču šis pieaugums nav vienmērīgs. Karbonskābēm, kurām oglekļa atomu skaits molekulā ir pāra skaitlis, kušanas temperatūra ir augstāka nekā aiz tām sekojošām karbonskābēm, kam oglekļa atomu skaits ir par vienu lielāks (nepāra skaitlis).

Karbonskābju iegūšana [2]
Rūpniecībā:
Ogļūdeņražu oksidēšana
2CH4 +3O2 → 2HCOOH + 2H2O
Spirtu oksidēšana katalizatoru klātbūtnē
C2H5OH + O2 →CH3COOH + H2O
Spirtu oksidēšana baktēriju klātbūtnē – raudzēšana
C2H5OH + O2 →CH3COOH + H2O
Aldehīdu oksidēšana
2CH3COH + O2 → 2CH3COOH
Karbonskābju iegūšanas specifiskās metodes [2]
Metanola iedarbība ar oglekļa(2) oksīdu
CH3OH + CO →CH3COOH
Etiķskābi iegūst koksnes pirolīzes procesā
Skudrskābi rūpniecībā iegūst –
CO + NaOH →HCOONa
HCOONa + H2SO4 → HCOOH + NaHSO4…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1306735
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register