Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:930056
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.12.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Secinājums
Analizētajām sarkanajām vīnogām izrēķinātais kālija jonu daudzums ir 173.7mg 100g paraugā.
Pēc literatūrā atrastajiem datiem, vīnogās kālija jonu daudzums vidēji 100g  250mg %. Sanāk ka dotā, vīnogas paraugā kālija jonu daudzums ir mazāks. Kālija jonu sastāvs var svārstīties, atkarība no vīnogu šķirnes. [1]
Izmantojamai metodei ir savi trūkumi:
Sārmzejmetālu elementu joni, it sevišķi kalcija joni, šo noteikšanu traucē. To novērš, pievienojot ūdens maisījumam Al(NO3)3 šķīdumu. Liesmas fotometrisko noteikšanu var traucēt t.s. anjonu efekts. Šis efekts parādās tad, kad šķīdumā atrodas anjoni, ar kuriem nosakāmie joni var veidot mazgaistošus un termiski grūti disociējošus savienojumus. Piemērām, sārmzejmetālu elementu noteikšanu traucē borātjoni, sulfātjoni, fosfātjoni un aluminātjoni. [2]

Citas metodes
Jonometrija
Šājā metode galvenais ir pareizi izvēlēties elektrodus, no kuriem izveido galvanisko elementu. Jonometrijā par analītisko signālu kalpos elektrodzinējspēks galvaniskajā elementā. Par salīdzināšanas elektrodu (references), labāk būtu izmantot sudraba – sudraba hlorīda standartelektrodu, bet par indikatorelektrodu – stikla membrānu elektrodu (kas būtu atbilstošš kālija jonu noteikšanai). [2]

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register