Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:985256
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.12.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Fizikālās īpašības
Titāns ir cieta viela.
Tas ir sudrabaini balts metāls.
Tā blīvums ir 4,507 g/cm³.
Kušanas temperatūra ir 1668 °C.
Viršanas temperatūra ir 3287 °C.
Ūdenī nešķīst.
Parastajos apstākļos titānam raksturīga izturība un plastiskums (tas pakļaujas dažāda veida apstrādei).

Ķīmiskās īpašības
Parastajos apstākļos uz titānu neiedarbojas ne gaisa skābeklis, ne jūras ūdens, pat ne karaļūdens.
Paaugstinātā temperatūrā titāna aktivitāte pieaug.
Titāns reaģē ar hloru: Ti + 2 Cl2 →TiCl4
Titāns reaģē ar skābekli: Ti + O2 →TiO2
Titāns reaģē ar 50% sērskābi bez karsēšanas:
2Ti + 3H2SO4 →Ti2(SO4)3
Ar koncentrētu slāpekļskābi titāns praktiski nereaģē.
Ar sārmu šķīdumiem titāns nereaģē.

Iegūšana
Titānu iegūst no rūdām, kuras vispirms bagātina, jo tās satur relatīvi maz titāna. Ir vairākas rūdu turpmākās apstrādes metodes. Pēc vienas no tām rūdas apstrādā ar hloru oglekļa klātbūtnē:
TiO2 + 2 Cl2 →TiCl4 + 2 CO
Pēc tam no titāna ( IV) hlorīda reducē titānu ar nātriju vai magniju:
TiCl4 + 2 Mg →2 Mg Cl2 + Ti
Titāns, kas iegūts šādā veidā, satur piemaisījumus. Pēc Mg Cl2 izskalošanas iegūst titāna ”sūkli”, kuru izžāvē, samaļ un elektriskā loka krāsnī pārkausē. Iegūst kompaktu, kaļamu metālu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1310062
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register