Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:385018
 
Evaluation:
Published: 20.04.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Apskatītā produkta apraksts    4
1.1.  Klasifikācija    4
1.2.  Vienības definēšana    4
2.  Produkta ražošanas tehnoloģijas apraksts    5
2.1.  Izejmateriāli procesa norisei    5
2.2.  Tehnoloģiskais process, tehnoloģijas priekšrocības/trūkumi    6
2.3.  Tehnoloģiskā procesā radušies atkritumi, to apsaimniekošana    8
3.  Produkta ražošanas procesā radīto atkritumu ietekme uz vidi    10
4.  Ietekmes uz vidi samazināšanas iespējas, veicot izmaiņas produkta ražošanas procesā    11
5.  Likumdošanas akti, kuri regulē tehnoloģiskā procesa norisi    12
  Secinājumi    13
  Literatūra    14
Extract

Darba uzdevums ir atkritumu identificēšana alus ražošanas procesā. Pirmkārt, jānodefinē kādu konkrētu izstrādājuma vienību. Tad jāizpēta nodefinēta izstrādajuma tapšanas procesu, iesakot no sākotnējas izejvielu transportēšanas līdz uzņēmumam un beidzot ar to posmu, kad gatavs izstrādājums nonāk līdz patērētājam. Otrkārt, jāizvēlās eksistējošo uzņēmumu. Tad jāizstrādā noteikta produkta ražošanas procesā radīto atkritumu aprakstu, balstoties uz eksistējoša uzņēmuma tehnoloģisko procesu. Treškārt, jāizpēta produkta ražošanas procesā radīto atkritumu ietekmi uz vidi. Un visbeidzot, jāizstrādā vairākas iespējamas ietekmes uz vidi samazināšanas iespējas, veicot izmaiņas vispārīgā produkta tapšanas procesā.

Alus ir alkoholisks dzēriens, kas veidojas no augu cietes raudzēšana jeb fermentācijas (izejvielu pārveidošanās process, kas notiek fermentu iedarbībā), kura netiek destilēta pēc fermentācijas beigām. Cietes šķīdums pirms fermentācijas – misa – tiek iegūts no maltu graudu, parasti miežu, mērcēšanas.
Alkoholiskos dzērienus, kas iegūti no tās cietes fermentācijas, kas iegūta no negraudu izejvielām, piemēram augļu sulām vai medus, parasti nesauc par alu, kaut gan tie tiek ražoti tādā pat graudu-bāzētā bioķīmiskajā reakcijā [2].
1.1. Klasifikācija
Alus pamatvērtība ir tā mikroflora – dzīvā šī dzēriena sastāvdaļa, kas alum piedod tā vērtīgas un pat veselīgas īpašības. Taču mikroflora dabiskajos apstākļos bojā alu, padarot to nelietojamu. Ražotnēs ar šo parādību cīnās ar dažādiem paņēmieniem: pasterizējot, filtrējot, vai lietojot ķīmiskus elementus un pielietojot stabilizatorus, antioksidantus un konservantus [3].…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register