Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:689855
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.05.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 11 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Ūdens resursi   
1.1.  Ūdens apgāde   
1.2.  Ūdens Epidemioloģiskā nozīme   
1.3.  Ūdeņu piesārņojums   
2.  Dzeramā ūdens raksturojums un izmantošana   
2.1.  Dzeramā ūdens mikrobioloģiskie rādītāji   
2.2.  Dzeramā ūdens avotu higiēniskā novērtēšana   
3.  Dzerama ūdens kvalitāte   
3.1.  Dzeramā ūdens kvalitātes novērtēšana   
3.1.1.  Mikrobioloģiska ūdens izmeklēšana   
3.1.2.  Paraugu noņemšana   
3.2.  Dzeramā ūdens kvalitāte Latvijā   
4.  Ūdens aizsardzība   
4.1.  Dzeramā ūdens aizsardzība Latvijā   
4.2.  Dzeramā ūdens kontrole   
4.3.  Dzeramā ūdens īpašās normas   
  Secinājumi   
  Literatūras saraksts   
Extract

SECINĀJUMI
1. Ūdens resursi ietver visus Zemes ūdeņus – upju, ezeru, jūru, pazemes, augsnes, mākslīgo ūdenstilpju, kalnu un polāro ledāju ūdeņus;
2. Ūdens kvalitātes pasliktināšanas notiek, galvenokārt, ūdens piesārņošanas dēļ ar patogēniem mikroorganismiem, sadzīves lietošanas un tehnoģēnās izcelsmes dažādām ķīmiskām vielām, kā arī caur nehermētiskiem sadales tīkliem;
3. Par dzeramā ūdens nodrošināšanu atbilstoši MK noteikumu prasībām atbildīgas ir pašvaldības, uzņēmumu, saimniecību īpašnieki;
4. Latvijā pieejamā informācija par dzeramā ūdens kvalitāti liecina, ka tas neatbilst visām normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;
5. Galvenā pazīme, kas liecina par infekcijas slimības uzliesmojumu saistību ar ūdeni, ir tā, ka gandrīz vienlaicīgi saslimst liels cilvēku skaits, kuri lietojuši ūdeni no viena un tā paša ūdens avota;
6. Ūdens tiek piesārņots, kad vielas vai fizikāli apstākļi tādā pakāpē ietekmē ūdeņu sastāvu, ka tiek ietekmēta to ekosistēmu funkcionēšana, vai arī tiek ierobežotas ūdens izmantošanas iespējas konkrētiem mērķiem;
7. Atkarībā no piesārņojuma vieda izšķir ķīmisko, fizikālo un bioloģisko piesārņojumu;
8. Droša dzeramā ūdens apgāde iespējama, lietojot augstas kvalitātes pazemes ūdeņus un nodrošinot ūdensapgādes sistēmu optimālu ekspluatācijas režīmu;
9. Pazemes ūdeņu kvalitāte kopumā ir daudz augstāka nekā tā ir virszemes ūdeņiem upēs un ezeros, kuri nereti tiek piesārņoti cilvēka saimnieciskās darbības rezultātā;
10. Dzeramā ūdens kvalitātes novērtēšanai jābūt nodrošinātai ar datu ticamību un reprezentabilitāti;
11. Valsts sanitārā inspekcija kontrolē dzeramā ūdens kvalitāti, ko iedzīvotājiem piegādā pa ūdensapgādes sistēmām, bet Pārtikas un veterinārais dienests - dzeramo ūdeni, ko izmanto pārtikas uzņēmumos;
12. Dzeramā ūdens monitorings ir regulāras dzeramā ūdens kvalitātes laboratoriskās pārbaudes ar mērķi iegūt informāciju par tā nekaitīgumu un kvalitāti.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1321690
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register