Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:755994
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ņūtona atdzišanas likuma teorija    4
  Laboratorijas darbs    6
  Darba uzdevums un darba piederumi    6
  Mērījumu tabulas    6
  Tabula Nr.1.    6
  Tabula Nr.2.    8
  Tabula Nr.3.    9
  Tabula Nr.4.    11
  Tabula Nr. 5.    12
  Tabula Nr.6.    14
  Aprēķinu piemēri    16
  Tabula Nr.1.    16
  Tabula Nr.2.    16
  Tabula Nr.3.    17
  Tabula Nr.4.    17
  Tabula Nr. 5.    18
  Tabula Nr.6.    18
  Kļūdu aprēķini    19
  Tabula Nr.1.    19
  Tabula Nr.3.    21
  Tabula Nr.5.    23
  Tabula Nr.2.    25
  Tabula Nr4.    25
  Tabula Nr.6.    26
  Grafiki    27
  Tabula Nr.1.    27
  Tabula Nr.2.    28
  Tabula Nr.3.    29
  Tabula Nr.4.    30
  Tabula Nr.5.    31
  Tabula Nr.6.    32
  Secinājumi    33
Extract

Laboratorijas darbs

Darba uzdevums: Praksē pārbaudīt Ņūtona atdzišanas likumu, karsējot ūdeni, kura masas ir 1,2kg , 0,95kg un 0,6kg, līdz tas uzvārās. Pierakstīt laiku, kādā ūdens uzsilst no viena grāda līdz otram, sākot ar 15 oC. Pēc uzvārīšanas ūdeni atdzesēt līdz istabas temperatūrai un iegūtos rezultātus pierakstīt tabulā, pēc tam aprēķināt pārējās vērtības.
Darba piederumi: Termometrs, kurš graduēts līdz 100 oC, elektriskā plīts, hronometrs, digitālie svari, 1,5l katls.-
Mērījumu tabulas:
Tabula Nr.1. (masa- 1, 2kg)
Rakstot šo darbu, es nonācu pie secinājuma, ka, sakarā ar Ņūtona atdzišanas likumu, ūdens ,kura temperatūra ir augsta, atdziest līdz zemākai vides temperatūrai. Manā gadījumā vides temperatūra bija 22 oC, tādēļ neviena no ūdens masām neatdzisa zemāk par šo temperatūru.
Lai sasniegtu zemāku sākuma temperatūru par 20 oC, es ūdenī ieliku ledus gabaliņus.
Pēc visu 3 masu karsēšanas un atdzišanas, es izdarīju secinājumus, ka, ūdeni karsējot, ilgāks laiks paiet pašā sākumā, kad temperatūra ir zemāka par vismaz 30 oC, bet ātrāk paaugstinās temperatūra apmēram pie 60 oC. Taču atdzesējot process bija apgriezts- apmēram līdz 70 oC temperatūra kritās diezgan strauji, bet ļoti lēni kritās zem 40 oC atzīmes.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1113671
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register