Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:773370
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.01.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

Rūdot paraugu, pieaugot attālumam no gala, dzesēšanas ātrums pakāpeniski samazinās, samazinās arī tā cietība. Iegūtos cietības rezultātus attēlojot grafiski, iegūst dziļrūdības diagrammu.
Lai noteiktu diļrūdību pēc diagrammas, nepieciešams novilkt horizontāli atbilstoši tērauda markas pusmartensīta struktūtas cietībai (pusmartensīta struktūras cietību atkarībā no oglekļa satura tēraudā. Punktu a un a’, projekcijas uz horizontālās ass raksturo dziļrūdību “t” mm. Tēraudiem ar lielu dziļrūdību, attālinoties no gala, cietība samazinās pakāpeniski, bet tēraudiem ar mazu dziļrūdību, cietības samazināšanās notiek strauji. Pēc atstatuma (t,mm) līdz pusmartensīta zonai, pēc dziļrūdības nomogrammas, atkarībā no dzesēšanas vides un parauga gabarītiem un tā formas nosaka reālo kritisko diametru.
Dziļrūdības nomogrmmas lietošana. Dziļrūdības nomogrammā uz augšējās skalas atrod atstatumu „t” līdz pusmartensīta struktūrai, kurš iepriekš noteikts standarta paraugam.
No atrastā punkta velk perpendikulu līdz dzesēšanas līknei, kas raksturo ideālās dzesēšanas ātrumu. No atrastā krustpunkta velk horizontāli līdz krustpunktiem ar līknēm, kas attēlo noteiktu dzesēšanas ātrumu (ūdens, eļļa, gaiss).

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1237883
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register