Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
9,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:122327
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.12.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Plazmatiskā membrāna un šūnu komunikācija
1.Raksturot plazmātiskās membrānas olbaltumvielas (veidi, to funkcijas).
Perifērās olbaltumvielas – inhidrofilas olbaltumvielas, uz to virsmas ir hidrofilas aminoskābes. Atrodas uz lipīdu dubultslāņa abās tā pusēs. Ciešas saites ar lipīdu dubultslāņa hidrofilo daļu nav.
Integrētās (iekšējās) olbaltumvielas – hidrofobas olbaltumvielas, jo uz to virsmas ir aminoskābju hidrofobie atlikumi. Stingri iebūvētas dubultslāņa hidrofobajā daļā. To hidrofilās daļas var būt izvirzītas ārpusē.
Transmembrānas olbaltumvielas – tās caurauž lipīdu dubultslāni, ir kontaktā ar ūdeni abās membrānas pusēs.
Plazm. membrānas OBV funkcijas: transports, molekulu un jonu saistīšana un atbrīvošana, signālu uztveršana, virsmas marķieri, starpšūnu kontakti, citoskeleta piestiprināšana plazmatiskajai membrānai.
2.Raksturot plazmātiskās membrānas ogļhidrātus (veidi, to funkcijas).
Polisaharīdi – ar kovalentām saitēm pievienoti membrānas olbaltumvielām (glikoproteīni) vai lipīdiem (glikolipīdi). Glikolikss – ogļhidrāti ir piestiprināti vai nui pie membrānas olbaltumvielām vai arī pie lipīdiem.
Funkcija – loma starpšūnu kontaktos, ietekmē olbaltumvielu orientāciju lipīdu slānī, aizsargfunkcija.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1235256
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register