Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:136775
 
Evaluation:
Published: 28.04.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Teorētiskā daļa    7
1.1.  Iepazīšanās ar pektīniem    7
1.1.1.  Pektīnu vēsture    7
1.1.2.  Pektīnu nomenklatūra    7
1.1.3.  Pektīnu struktūra    8
1.1.4.  Pektīnu fizikālās un ķīmiskās īpašības    8
1.2.  Pektīnu loma cilvēka organismā    8
1.2.1.  Pektīnu fizioloģiska iedarbība    8
1.2.2.  Optimālas diennakts devas pektīnu patērēšanai    11
1.2.3.  Pektīnu ietekme uz cilvēka organismu    11
1.3.  Pektīnu izmantošana    12
1.3.1.  Pektīnu izmantošana medicīnā    12
1.3.2.  Pektīnu izmantošana pārtikas rūpniecībā    12
1.3.3.  Pektīnu izmantošana tehniskajos nolūkos    13
1.4.  Pektīnu noteikšanas metodes    13
1.4.1.  Pektīnu satura fotometriskā noteikšana    13
1.4.2.  Pektīnu satura hromatogrāfiska noteikšana    14
2.  Praktiskā daļa    16
2.1.  Pektīna noteikšana ar fotometrisko metodi    16
2.2.  Analīzes veikšanai    16
2.2.1.  Ierīces un palīglīdzekļi    16
2.2.2.  Reaģenti    16
2.2.3.  Pektīna noteikšana    18
2.3.  Iegūtie rezultati    18
2.3.1.  Noteiktais pektīna daudzums Latvijā audzēto ābolu šķirnēs    21
2.3.2.  Noteiktais pektīna daudzums importa ābolu šķirnēs    22
  Secinājumi    23
  Nobeigums    24
  Literatūras saraksts    25
  Pielikumi    26
Extract

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku rūp veselība. Pareizi sabalansētam uzturam ir liela nozīme cilvēka organismā. Pektīns ir viena no cilvēka organismam nepieciešamākajām vielām.
Zinātnieki ir izpētījuši, ka dažādi produkti un tajos esošie bioloģiski aktīvie savienojumi ietekmē cilvēka spēju pretoties slimībām, uzlabo zarnu trakta darbību, paaugstina imunitāti.
Augļi ir viena no mūsu uztura sastāvdaļām, kas satur daudz veselībai derīgu savienojumu – antioksidantus, vitamīnus, minerālvielas un balastvielas. No kopējā augļu patēriņa Latvijā visvairāk tiek lietoti āboli.
Pektīni ir ogļhidrāti, kuri ir veidoti no D-galakturonskābes atlikumiem,ka arī tas ir augļu un ogu sastāvā sastopamā želējošā viela, kas temperatūras ietekmē vai savienojumā ar cukuru, veido recekli, želeju.
Smago metālu ietekmei ir pakļauti strādnieki svina rūdas iegūšanas nozarē, tērauda, svina un vara iegūšanas rūpnīcu strādnieki, akumulatoru, kristāliskā stikla, keramikas, svina krāsas ražotāji, visi, kuru darbs ir saistīts ar lodēšanu, poligrāfiju un tamlīdzīgi. Pektīns izvada no organisma kaitīgos smagos metālus. Zarnu traktā pektīns veido gēlus. Uzbriestot tas atūdeņo zarnu trakta sieniņas, un, virzoties uz priekšu, savāc toksiskās vielas un izvada tās no organisma. Gēli pārklāj kuņģa un zarnu trakta sieniņas un aiztur toksīnu uzsūkšanos asinīs un limfā. Pektīns veicina nešķīstošo kompleksu veidošanos ar polivalentiem metāliem un vēlāko to izvadīšanu no organisma. Pektīns veido kompleksus arī ar organiskās dabas toksīniem, kas veidojas cilvēka organismā. Pektīni ir spējīgi saistīt žultskābju producentus un rezultātā samazināt holesterīna uzkrāšanos organismā, galvenokārt, asinsvados. Tie izvada no organisma arī pesticīdus. Pektīns normalizē holesterīna daudzumu asinīs. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register