Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:254483
 
Evaluation:
Published: 04.12.2012.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Secinājumi
Griķu saimnieciskā vērtība
Griķu saimniecisko vērtību nosaka to augstā uzturvērtība.
Griķu riekstiņi ir diētisks produkts, kas satur dzelzs, fosfora, kalcija un vara minerālsāļus, organiskās skābes (citronskābi, skābeņskābi, ābolskābi) un vitamīnus (rutīnu, folijskābi, tiamīnu, riboflavīnu, niacīnu).
Griķu olbaltumvielas ir bioloģiski augstvērtīgākas nekā graudos sastopamās, tās līdzvērtīgas sausā pienā un olās esošajām.
Griķu diētisko vērtību izskaidro ar trīs neaizvietojamo aminoskābju – triptofāna, lizīna un metionīna labvēlīgo savstarpējo attiecību.

Ieteikumi
Lai griķi būtu irdeni, tos vārot, jāievēro proporcijas – viena daļa griķu un divas daļas ūdens. Kad viss ūdens ir iesūcies griķos, katlu var ņemt nost no uguns. Katlu ietin dvielī.
Ja nav laika gaidīt, tad griķus var vārīt šādās proporcijās – viena daļa putraimu un trīs daļas ūdens. Vārot nav ieteicams noņemt vāku un vēl jo vairāk – tos maisīt. 
Pirms griķu gatavošanas tos ieteicams apcept, tad tie būs aromātiskāki. Liec griķu putraimus sausā kastrolī un grauzdē uz vidējas uguns 3–4 minūtes maisot, līdz tie ieguvuši zeltainu nokrāsu. Nepārstāj maisīt, jo griķi var ātri piedegt. 
Lai griķi saglabātu pēc iespējas vairāk savu vērtīgo īpašību, vakarā tos ieteicams apliet ar verdošu ūdeni, tad no rīta tos var ēst.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register