Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:288991
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.05.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
  Oža    5
  Ožas traucējumi    5
  Ožas centrs    6
  Smaržas saturošie proteīni    6
  Smarža – ietekme – cilvēks    6
  Smaržu vēsture    7
  Smaržu sastāvs    9
  Parfīma raksturošana    11
  Smaržu notis    11
  Smaržu saimes    12
  Tradicionālais iedalījums    12
  Mūsdienas    12
  Smaržu aplis    13
  Aromātu izcelsme    14
  Augu izcelsmes aromāti    14
  Dzīvnieku izcelsmes aromāti    15
  Mākslīgās izejvielas    16
  Dabīgo smaržu iegūšana    17
  Macerācija    17
  Īpaši nozīmīgu šķidrumu ekstrakcija    17
  Etanola iegūšana (ekstrakcija)    17
  Destilēšana    18
  Tvaika destilēšana    18
  Sausā jeb destruktīvā destilācija    18
  Sadalīšana    18
  Izpaušana    18
  Enfleurage process    18
  Smaržu ekstrakti    19
  Absolūti    19
  Konkrēts    19
  Tinktūra    19
  Pomādes    19
  Dabīgās eļļas    19
  Parfīma sastādīšana    20
  Smaržu meistara jeb parfimēra profesija    20
  Paņēmieni    20
  Pamatstruktūra    20
  Smaržu pamats    21
  Ietekme uz vidi un cilvēka veselību    23
  Veselība    23
  Imunsistēma    23
  Kancerogēnās vielas    23
  Vide    24
  Piesārņojums    24
  Apdraudētās sugas    24
  Parfīma uzglabāšana    25
  Nobeigums    26
  Izmantotā literatūra    27
  Pielikums    28
  Eksperimenta rezultāti    31
  Anketēšanas rezultāti    36
  Anotācija    39
Extract

Darba tēma: Smaržas un to ietekme uz cilvēku.
Darba mērķis: Iepazīt tuvāk ar smaržām saistītas lietas un izpētīt, kā dažādas smaržas ietekmē cilvēku.
Darba hipotēze: Smaržas ietekmē garastāvokli un pašsajūtu, ko darba gaitā mēs pierādījām.
Darba uzdevumi: Izpētīt viedokli par smaržu ietekmi uz cilvēkiem un apkopot rezultātus.
Darbā izmantotās metodes: Informācijas vākšana, apkopošana, faktu izpēte, cilvēku aptaujāšana un eksperimentu veikšana, anketu un eksperimentu rezultātu apkopošana un analizēšana.
Darba struktūra: Teorētiskā daļa, praktiskā daļa, pielikums, kas ietver attēlus, tabulas, pētnieciskās daļas diagrammas un to analīzi.
Teorētiskajā daļā mēs centāmies sniegt nelielu ieskatu par to, cik senas ir smaržas, kā to iegūšanas un apstrādes tehnika ir attīstījusies, kāds ir smaržu iedalījums un citas ar smaržām saistītas lietas.
Savukārt praktiskajā daļā iepazīstināsim ar savu pētījumu rezultātiem. Praktiskā daļa sastāvēja no divām daļām- anketēšana un eksperiments ar dažādu smaržu izplatīšanu telpā. Anketa dažāda vecuma meitenēm un sievietēm par smaržu ietekmi un iecienītākajām smaržām; eksperiments ar konkrētas smaržu grupas vīraka aromāta kūpināšanu telpā. Pēc tam telpā esošajiem cilvēkiem tika izdalītas anketas, lai noskaidrotu, vai un kā konkrētais aromāts ir viņus ietekmējis, un vai ir panākts vēlamais efekts.
Oža

Oža ir norišu kopums, kas cilvēka un dzīvnieka organismā uztver un identificē dažādas gaisā esošas vielas.
Ožas procesā piedalās nervu sistēmas veidojumi, ko sauc par ožas analizatoru. Augšējās deguna ejas gļotādā atrodas ožas receptori, kurus kairina gaistošu vielu molekulas, kas kopā ar gaisu iekļūst deguna dobumā ne tikai no ārējās vides, bet arī mutes dobuma.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1228791
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register