Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:317802
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.10.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Dzeramā ūdens kvalitātes latvijā    6
2.  Dzeramā ūdens nekaitīgums, drošums un veselīgums    8
3.  Dzeramā ūdens veselības drošuma riski un to pārvaldīšana    9
4.  Ūdeņu attīrīšana    11
5.  Metode    12
5.1.  Džūkstes pagastā pieejošo dzeramo ūdens kvalitāte noteikšana    12
5.2.  Džūkstes iedzīvotāju anketēšana    15
6.  Secinājumi    18
7.  Izmantotie informācijas avoti    19
Extract

1. Dzeramā ūdens kvalitāte Latvijā
Latvijas Republikas Ministru Kabineta noteikumi Nr. 235 2006.gada 28.marta „Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība” nosaka obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības dzeramajam ūdenim, kārtību, kādā novērtējama dzeramā ūdens atbilstība šo noteikumu prasībām, kā arī dzeramā ūdens monitoringa un kontroles kārtību. [3:1]. Attiecas uz virszemes un pazemes ūdeni, kurš neapstrādātā veidā vai pēc speciālas sagatavošanas paredzēts patēriņam cilvēku uzturā, uztura pagatavošanai, izmantošanai mājsaimniecībā, tirdzniecībai, kā arī izmantošanai pārtikas ražošanā (apstrādē, pārstrādē, konservēšanā), neatkarīgi no piegādes veida (pa ūdensvadu, cisternās vai fasējumā). [3:2]
Ņemot vērā ūdens relatīvi lielo īpatsvaru uzturā un nozīmīgumu organisma bioloģiskos procesos, Latvijas Pārtikas aprites uzraudzības likumā un citos likumdošanas aktos noteikts, ka kvalitātei un drošumam atbilstošs ūdens tiek nostiprināts kā pārtikas produkts un pakļauts visiem citiem pārtikas aprites normatīvajiem aktiem. LR Ministru kabineta noteikumi Nr. 63 nosaka, ka “Dzeramais ūdens ir virszemes vai pazemes ūdens, kas neapstrādātā veidā vai pēc speciālas sagatavošanas paredzēts patēriņam cilvēku uzturā, uztura pagatavošanai, kā arī izmantošanai rūpniecībā vai tirdzniecībā neatkarīgi no piegādes veida pa ūdensvada tīkliem vai fasētā veidā un atbilst noteikumos noteiktām obligātām nekaitīguma prasībām.”
Obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības dzeramajam ūdenim, kārtību, kādā novērtējama dzeramā ūdens atbilstība šo noteikumu prasībām, kā arī dzeramā ūdens monitoringa un kontroles kārtību reglamentā Ministru Kabineta noteikumi Nr.235 2006.gada 28.marta „Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība”.
Kā norādīja Veselības inspekcijas Komunikācijas daļas vadītājas vietniece Madara Straupe, Veselības inspekcija veic plānveida kontroles ūdens apgādes sistēmās katru gadu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register