Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:380664
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.02.2019.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Kas ir ogļhidrāti?   
  Ogļhidrātu daudzveidība   
  Ogļhidrātu nozīme organismos   
  Secinājumi   
  Informācijas avoti   
Extract

Ogļhidrātu nozīme organismos
Monosaharīdi
Glikoze ir pastāvīga asiņu un audu šķidruma sastāvdaļa. 100 ml cilvēka asiņu satur ap 100 mg glikozes, bet visā cilvēka organismā ir ap 20 grami glikozes. Liela nozīme glikozei ir ogļhidrātu maiņā, tā ir arī svarīgs enerģijas avots - 1 grams glikozes dod 17,15 kJ (4,1 kcal).
Glikozi dēvē arī par vīnogu cukuru, tā ir sastopama augļos. Augļi satur arī fruktozi jeb augļu cukuru.
Riboze un dezoksiriboze piedalās nukleīnskābju veidošanā.

Disaharīdi
Saharozi kā uztura piedevu cilvēki izmanto kopš 16. gadsimta. Latvijā saharozi tradicionāli iegūst no cukurbietēm. Pasaulē saharozi iegūst arī no cukurniedrēm, cukura kļavām, kukurūzas u. c. augiem.
Laktoze jeb piena cukurs ir sastopama zīdītāju pienā. Maltoze ir augu izcelsmes ogļhidrāts. Tā veidojas no sēklās sastopamās cietes sēklu dīgšanas laikā.


Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1370512
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register