Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:382498
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.06.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract


Olbaltumvielas sastāv no aminoskābēm, pārtikas produktos sastopamas ir galvenokārt 20 aminoskābes, kuras tiek iedalītas:
aizstājamās (cilvēka organismā var veidoties no citām aminoskābēm).
neaizstājamās (cilvēka organismā nevar veidoties no citām aminoskābēm, tās pavisam ir 8, bet zīdaiņiem 10, kuras regulāri jāuzņem ar uzturu).

Olbaltumvielu molekulas ir ļoti dažāda lieluma. To molekulmasa svārstās no dažiem tūkstošiem līdz daudziem miljoniem oglekļa vienību.
Ribosomas sintezē aminoskābes un rada no tām olbaltumvielas.
Viena olbaltumviela vidēji sastāv no vairāk kā 100 aminoskābēm.
Aminoskābes savā starpā saistītas ar peptīdsaitēm.
Organismā ir vairāk nekā 200 000 olbaltumvielu.

Olbaltumvielu uzņemšana
Olbaltumvielu sastāvs
54.5% oglekļa
23.5% skābekļa
7.3% ūdeņraža
17.6% slāpekļa
2.5% sēra

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1307187
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register