Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:408336
 
Evaluation:
Published: 28.02.2020.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Artišoks ir dārzenis, kurš parasti ir ēdiena pamatelements, pievienojot tam mērces vai citus dārzeņus.
To gatavo arī ar pildījumu, visbiežāk izmantojot maizes gabaliņus, ķiploku, oregano, pētersīļus, rīvētu sieru un prosciutto šķiņķi vai desiņām. Pildījuma veidi gan atšķiras atkarībā no vietējo virtuvju īpatnībām.
Šie dārzeņi satur maz kaloriju un ir bagāti ar C vitamīnu, kā arī ar šķiedrvielām un magniju.
Par oficiālo artišoka audzēšanas vietu ASV ir atzīta Kalifornija, bet visvairāk pasaulē to audzē Itālijā, Ēģiptē un Spānijā.
Artišokam ir maiga, viegli skāņa garša, kas labi der kopā ar sinepēm, citronu, olīveļļu un sviestu.
Svaigus artišokus parasti vāra karstā ūdenī kopā ar garšvielām, ķiplokiem un citroniem aptuveni 25 līdz 40 minūtes. Pirms gatavošanas to vēl var ierīvēt ar citronu sulu, lai artišoks tik ātri neapbrūnētu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register