Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:464096
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.05.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 14 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Annotation    4
  Ievads    5
1.  Ēšanas paradumu teorētiskais pamatojums    6
1.1.  Vielmaiņas process organismā    6
1.2.  Uzturvielas    7
1.3.  Uzturs un tā nosacījumi    8
2.  Veselīga uztura piramīda    10
3.  Pusaudžu un jauniešu ēšanas paradumi    13
3.1.  Pētījumu metožu raksturojums    13
3.2.  Rezultāti un analīze par skolēnu ēšanas paradumiem    14
  Secinājumi    27
  Izmantoto informācijas avotu saraksts    28
  Pielikumi    29
Extract

„Ēšanai sagatavotus produktus sauc par ēdienu. Ir četras galvenās ēdienu grupas – piena ēdieni, gaļas ēdieni, dārzeņu un augļu ēdieni, maize un miltu ēdieni.” (4; 84 – 85)
Ēdiens sastāv no uzturvielām - olbaltumvielām, ogļhidrātiem, taukiem, vitamīniem un minerālvielām -, un ir gan enerģijas, gan ķermeņa uzbūvei nepieciešamo vielu avots. Ūdens, kas atrodas ēdienā, nav uzturviela, bet cilvēkam ir ļoti vajadzīgs. Lai gan visas šīs vielas ir nepieciešamas, tomēr zarnas var uzsūkt tikai tās vielas, kas šķīst ūdenī. Tikai ūdens, vitamīni un minerālvielas uzsūcas tādā veidā, kā tos uzņem ar ēdienu. Turpretī olbaltumvielas, tauki un ogļhidrāti iepriekš jāsašķeļ, lai tie varētu uzsūkties. Olbaltumvielas jāsašķeļ līdz aminoskābēm, tauki – līdz taukskābēm un glicerīnam, bet ogļhidrāti – līdz glikozei.
„Apēstais ēdiens organismā pārveidojas fizikāli un ķīmiski. Ēdiena fizikāla pārveidošana ir tā sasmalcināšana, uzbriedināšana un šķīdināšana. Ēdiena ķīmiska pārveidošana ir tā sašķelšana sastāvdaļās.” (4; 85) …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register