Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:493769
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.05.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Gēnu inženierija    4
2.  Ģenētiski modificētās pārtikas izmantošana    5
3.  Ģenētiski modificētās pārtikas ietekme    7
  Secinājumi    8
  Izmantotās literatūras un datu avotu saraksts    9
Extract

IEVADS
Lēnām, taču neatvairāmi mūsu ikdienā kopš 20. gs. 90. gadu vidus ienāk ģenētiski modificēti organismi – vispirms kā atsevišķas importēto pārtikas produktu sastāvdaļas un ražošanas izejvielas, bet nu jau drīzumā arī kā Latvijas laukos audzētas lauksaimniecības kultūras.
Attīstoties ražošanai, palielinās arī iespējas uzlabot produktu īpašības, piemēram, pievienojot pārtikai dažādas piedevas vai to ģenētiski modificējot, bet saimniecības un kosmētikas līdzekļiem pievienojot ķīmiskas vielas, tā radot patērētājam lielākas izvēles iespējas un padarot to lietošanu ērtāku. Lai gan tā tiek dēvēta kā „ģenētiski modificēta pārtika”, pareizāk būtu teikt „pārtika, kas veidota no ģenētiski modificētiem organismiem” vai „pārtika, kuras sastāvā ietilpst ģenētiski modificēti organismi”.
Pārsvarā tiek pārveidoti jeb modificēti ikdienā plaši lietoti pārtikas produkti, piemēram, graudaugi, eļļas augi, rīss, kukurūza. Izmantojot ģenētiski modificētos organismus, tiek radītas pienskābās baktērijas, raugs, fermentu preparāti, kurus lieto piena produktu pārstrādei, dzērienu ražošanai. Ģenētiski modificēti tiek arī dzīvnieki, kuru gaļu lieto patērētājs – cilvēks.
Zinātnieki vēl nav pilnībā pārliecināti par to, kā ģenētisko modificēta pārtika ietekmē cilvēku veselību un organismu, taču pētījumi šajā jomā notiek nepārtraukti un tiek atklātas arvien jaunas un līdz šim nezināmas iespējas vai arī tieši otrādi – negatīvā ietekme uz organismu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register